Γιατί να βάλεις άτοκες δόσεις στο eshop σου

άτοκες δόσεις
Για τους εμπόρους, το να κερδίσουν πελάτες σε μία οικονομία που λειτουργεί πλέον “on-demand” σημαίνει ότι πρέπει να παρέχουν στους καταναλωτές αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν! Αυτό περιλαμβάνει και την τους πελάτες που θέλουν να αγοράσουν κάτι τώρα, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν όλο το ποσό μπροστά. Πώς θα ικανοποιήσεις λοιπόν αυτό το μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών αν έχεις και εσύ ηλεκτρονικό κατάστημα; Η απάντηση είναι: Με άτοκες δόσεις! Οι άτοκες δόσεις αποτελούν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους εμπόρους . Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει την καταναλωτική συμπεριφορά, με στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και την ανάγκη για πιο ευέλικτες μεθόδους πληρωμής.
Γι’ αυτό τον λόγο, η πληρωμή με άτοκες δόσεις αποτελεί «μαγνήτη» για να προσελκύσεις πελάτες στο eshop σου.
Ας δούμε πιο χειροπιαστά τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σου μία τέτοια μέθοδος πληρωμής.

Περισσότερες πωλήσεις

Ένα προϊόν γίνεται πολύ ελκυστικό όταν μπορεί κάποιος να το αγοράσει τώρα χωρίς να πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό απευθείας. Οι καταναλωτές είναι πολύ πιθανότερο να ολοκληρώσουν μία αγορά, όταν μπορούν να πληρώσουν με άτοκες δόσεις. Στοιχεία από εταιρείες του Buy Now Pay Later κλάδου υποστηρίζουν ότι οι έμποροι που προσφέρουν αυτή τη μέθοδο πληρωμής αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 20-30%.

Αυξημένο καλάθι

Οι καταναλωτές αγαπούν την ευελιξία, ειδικά όταν αφορά την πληρωμή προϊόντων που είναι πιο ακριβά από το μέσο όρο της αγοράς. Η πληρωμή με άτοκες δόσεις κάνει τη διαφορά τόσο στο μέσο καλάθι, αλλά και στην εγκατάλειψη του καλαθιού. Ας δούμε ένα πρακτικό παράδειγμα: Έστω ότι προσφέρεις στο eshop σου ρούχα, τα οποία πουλάς 70€/κομμάτι. Αν ένας καταναλωτής θέλει ένα παντελόνι και μία μπλούζα θα πρέπει να πληρώσει 140€ σύνολο στο καλάθι. Όμως τώρα διαθέτει μόνο τα 70€. Αν έχει την επιλογή των άτοκων δόσεων, μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία των 140€ γιατί θα του είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί την πληρωμή. Διαφορετικά, θα αγοράσει μόνο το ένα προϊόν και η αξία της παραγγελίας πέφτει στα 70€. E-shops που συνεργάζονται με τη finloup έχουν δει έως και 40% αύξηση στο μέσο καλάθι τους! άτοκες δόσεις 2

Περισσότεροι πελάτες

Η γενιά των millennials και της λεγόμενης Generation Z είναι πλέον συνηθισμένη στο online shopping, αλλά και σε σύγχρονες μεθόδους πληρωμής. Η πληρωμή με άτοκες δόσεις με χρεωστική κάρτα προσελκύει νεότερους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε πιστωτική και διαχειρίζονται τα έξοδά τους με τον μισθό του μήνα. Επιπλέον, όταν ένας πελάτης έχει κάνει ήδη μία αγορά από ένα eshop που προσφέρει άτοκες δόσεις, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάτι αλλά δεν θα μπορεί να πληρώσει όλο το ποσό επί τόπου, θα επιστρέψει εκεί που ξέρει ότι έχει την επιλογή. Γιατί, λοιπόν, να προσθέσεις άτοκες δόσεις στο eshop σου; Αυτή η μέθοδος πληρωμής έρχεται για να μείνει – και η πανδημία έχει ενισχύσει την τάση. Οι καταναλωτές έχουν ανάγκες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος: Αν δεν βρουν σε εσένα αυτό που θέλουν, θα πάνε στον επόμενο! Τώρα είναι η ώρα για στρατηγικές συνεργασίες που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να αποκτήσεις πλεονέκτημα! Θέλεις να δεις πώς να προσφέρεις άτοκες δόσεις στους πελάτες σου; Επικοινώνησε με τη finloup ή κλείσε απευθείας ένα demo για να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ανάγνωση επόμενου

Δόσεις με χρεωστική
τρόποι πληρωμής