Buy Now Pay Later

Τάσεις e-commerce: τι θέλουν τώρα οι πελάτες

πελάτες-e-shop
Άλλη μία χρονιά που οι επιχειρηματίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο έρχονται κάθε μήνα αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση: Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει την αγορά, οι πολιτικές εξελίξεις πιέζουν τις μεταφορές και τη διαθεσιμότητα και οι πελάτες γίνονται όλο και πιο επιλεκτικοί. Μέσα στον τεράστιο ανταγωνισμό, ποιος θα ξεχωρίσει; Αν είσαι έμπορος ηλεκτρονικού καταστήματος και αναρωτιέσαι το ίδιο πράγμα, αφιέρωσε 3 λεπτά σε αυτό το άρθρο. Συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες τάσεις που επικρατούν τώρα - και για τους επόμενους μήνες - στο e-commerce. Με άλλα λόγια: τι ζητάνε τώρα οι πελάτες από ένα eshop;

Βιωσιμότητα και ανακύκλωση

Η βιωσιμότητα γίνεται ολοένα και περισσότερο ένα χαρακτηριστικό που αναζητούν οι πελάτες στα καταστήματα. Η νεότερη γενιά καταναλωτών αφοσιώνεται ιδιαίτερα σε ethical brands και εταιρείες που προωθούν τη βιωσιμότητα. Τα τελευταία χρόνια, πολλά brands έχουν σταματήσει τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες τους, άλλα παράγουν αποκλειστικά vegan προϊόντα, ενώ ολοένα και περισσότερες εταιρείες δημοσιεύουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα ως μία προσπάθεια να επικοινωνήσουν μία πιο “πράσινη” κουλτούρα. Στα πλαίσια του βιώσιμου καταναλωτισμού υπάγεται και η τάση για ανακυκλώσιμα ή μεταχειρισμένα προϊόντα. Καταστήματα με μεταχειρισμένα ρούχα ή έπιπλα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Ας ξανασκεφτούμε τις αποστολές και επιστροφές

Η μαγική λέξη για τις απαιτήσεις των πελατών το 2022 είναι “διευκόλυνση”. Η παράδοση της παραγγελίας έχει λάβει πλέον άλλη υπόσταση, καθώς ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες διευκολύνουν την παραλαβή των προϊόντων.
Pick-up points, αποστολές σε 1 μέρα, δωρεάν μεταφορικά - με άλλα λόγια, οι πελάτες περιμένουν ευέλικτες και γρήγορες αποστολές.
Παρόμοια, όσοι κάνουν online αγορές, χρειάζονται και μία εύκολη διαδικασία επιστροφής. Οι πελάτες που αγοράζουν online προτιμούν επίσης να επιστρέψουν ένα προϊόν online και χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. πελάτες eshop

Πληρωμή σε άτοκες δόσεις

Δεν είναι τυχαίο ότι το Buy Now Pay Later ανθίζει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέραμε, η διευκόλυνση είναι το κλειδί και οι πελάτες περιμένουν διευκόλυνση σε κάθε στάδιο της αγοράς τους - από το πού θα βρούν τα προϊόντα μέχρι την πληρωμή τους. Η μέθοδος πληρωμής BNPL είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα με τη finloup. Πρόσφερε στους πελάτες σου άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική ή δάνειο. Έτσι διευκολύνεις:
  • Πελάτες που δεν έχουν πιστωτική.
  • Πελάτες που θέλουν να αγοράσουν τώρα αλλά να πληρώσουν σε δόσεις για να μην βγουν εκτός μηνιαίου budget.
Εσύ κερδίζεις:
  • Πελάτες που ενδεχομένως να έχανες.
  • Πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.
  • Κανένα ρίσκο - λαμβάνεις εγγυημένα τα χρήματά σου.

Social shopping

Έπειτα από τη χρονιά-ρεκόρ στο online shopping το 2021, το social shopping αποτελεί την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη πλευρά του e-commerce και συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουν οι καταναλωτές. Το shoppable περιεχόμενο στις πλατφόρμες στου Instagram και του Facebook συνεχίζει να κυριαρχεί, ενώ ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο το Shopify συνεργάστηκε με το Tik Tok για να δώσει τη δυνατότητα στους εμπόρους να πουλάν σε live streaming. Αν δεν έχεις εκμεταλλευτεί ακόμη τα social media, τι περιμένεις; Είναι πλέον δεδομένο - και σίγουρα το βλέπεις και εσύ ως έμπορος - ότι όσοι δραστηριοποιούνται στο e-commerce πρέπει να εκμεταλλευτούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να δώσουν στους πελάτες τους ένα επιπλέον κίνητρο να αγοράσουν. Η ρευστότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας επιτάσσει να ακολουθήσεις τις τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προκειμένου να παραμείνεις ανταγωνιστικός. Θέλεις να δεις πώς να προσφέρεις άτοκες δόσεις στους πελάτες σου; Kλείσε ένα demo για να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Ακολούθησέ μας σε Facebook, Instagram ή LinkedIn για περισσότερα tips & trends από τον κόσμο του λιανεμπορίου!

Ανάγνωση επόμενου

hermina athens x finloup
δόσεις χωρίς πιστωτική