Buy Now Pay Later

Τι e-shop να ανοίξω; Οι τάσεις της αγοράς απαντούν!

τι e-shop να ανοίξω

«Τι e-shop να ανοίξω;» 🤔 Ίσως ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν καταλάβει την κολοσιαία ανάπτυξη του e-commerce και αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να επωφεληθείς από αυτή με ένα δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν έχουμε παρά να σε συγχαρούμε!

Διότι ο τομέας του e-commerce, του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου δηλαδή, όχι απλώς αυξάνεται ραγδαία, αλλά έχει γίνει η νόρμα.

Κάποτε, το online shopping ήταν πολυτέλεια. Τώρα είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με έρευνα της Statista, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικό λιανεμπόριο αναμένεται να τριπλασιαστούν το 2023 και να φτάσουν τα $6.54 τρισεκατομμύρια, σε σύγκριση με τα $3.53 τρις. την προηγούμενη χρονιά.

Έτσι, αν αναρωτιέσαι «τι e-shop να ανοίξω» τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να βρεις την απάντηση και να ξεκινήσεις! Πάμε να δούμε τους top κλάδους του λιανεμπορίου, που αναμένεται να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και στο μέλλον.

Τρόφιμα

Τα τρόφιμα/είδη παντοπωλείου/σούπερ μάρκετ – ή αλλιώς ο τομέας του grocery – έχει δει τεράστια άνοδο από την έναρξη της πανδημίας. Εν μέσω lockdowns και αυστηρών περιορισμών λόγω του COVID19, η ανάπτυξη του κλάδου αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος.

Οι πωλήσεις του e-commerce στον κλάδο των τροφίμων παρουσίασαν αύξηση 22% πέρσι μόνο στις ΗΠΑ

«Τι e-shop να ανοίξω»: Οι καταναλωτές στράφηκαν στο online shopping ακόμη και για τα καθημερινά τους ψώνια σε τρόφιμα – μία τάση που δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα.

τι e-shop να ανοίξω2

Υγεία

Ακόμα και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, το Bureau of Labor Statistics (BLS) είχε προβλέψει ότι μεταξύ των πιο ραγδαία αναπτυσσόμενων βιομηχανιών μεταξύ του 2019 και 2029 θα είναι ο τομέας της υγείας και της κοινωνικής βοήθειας.

«Τι e-shop να ανοίξω»: Αναλώσιμα είδη, φαρμακευτικά, ή ακόμη και υπηρεσίες – όπως νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι – που μπορούν άμεσα οι καταναλωτές να αγοράσουν μέσα από ένα e-shop είναι ένας κλάδος που θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής, καθώς η πανδημία έφερε μια για πάντα σε πρώτο πλάνο την υγεία.

Μεταχειρισμένα/Vintage είδη

Αν παρακολουθείς αυτό το blog, ξέρεις ήδη ότι η βιωσιμότητα είναι μεταξύ των top trends που θα διαμορφώσουν το λιανεμπόριο από φέτος. Οι καταναλωτές στρέφονται σε brands που χαρακτηρίζονται από βιώσιμες πρακτικές, με περιβαλλοντική ευαισθησία και εταιρική κοινωνική ευθύνη.

«Τι e-shop να ανοίξω»: Ένα e-shop με μεταχειρισμένα ρούχα ή έπιπλα, το οποίο θα στηρίζει τη βιωσιμότητα, είναι μία ιδέα βασισμένη στις τάσεις της εποχής.

τι e-shop να ανοίξω3

Ηλεκτρονικά Είδη

Για την ακρίβεια, αυτός ο τομέας ήταν πάντα δημοφιλής στο λιανεμπόριο, όμως τώρα βρίσκεται στο peak του. Η αύξημένη χρήση του Internet, η υιοθέτηση των smart συσκευών στην καθημερινότητά μας και οι ανάγκη για θέματα ασφαλείας είναι μερικές από τις “δυνάμεις” που οδηγούν την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα προβλέπει ότι ο τζίρος της αγοράς των Consumer Electronics and Home Appliances θα φτάσει τα $1,19 δισ. το 2025.

«Τι e-shop να ανοίξω»: Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση, καταλαβαίνουμε ότι τα ηλεκτρονικά είδη – τα λεγόμενα consumer electronics – είναι μεταξύ των πιο hot αγορών αυτή τη στιγμή.

Ενοικίαση (για σχεδόν οτιδήποτε)

Αν ακούγοντας τη λέξη ενοικίαση το μυαλό σου πάει σε σπίτι ή αυτοκίνητο, ξανά σκέψου το.

Η τελευταία τάση στο e-commerce είναι η ενοικίαση κάθε είδους συσκευών/εξοπλισμού

Ενοικίαση ηλεκτρονικών συσκευών (smatphones, τηλεοράσεις, laptops, κλπ), ενοικίαση λευκών συσκευών (ψυγεία, κουζίνες, κλπ), ενοικίαση αθλητικού εξοπλισμού, ενοικίαση επίπλων – σε μία αβέβαιη εποχή, οι καταναλωτές φαίνεται να στρέφονται όλο και περισσότερο στην έννοια της ενοικίασης παρά της ιδιοκτησίας.

Πρόσφατη έρευνα της Statista προβλέπει ότι η αγορά ενοικίασης εξοπλισμού στις ΗΠΑ μόνο θα φτάσει τα $59.5 δισ. Το 2025.

«Τι e-shop να ανοίξω»: Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν ένα marketplace ενοικίασης συσκευών, εξοπλισμού, ρούχων, επίπλων… και σχεδόν οτιδήποτε;

Και ένα tip για την ανάπτυξη του e-shop σου

Εφόσον αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς στο e-commerce με τη δημιουργία του δικού σου e-shop, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τον έντονο ανταγωνισμό και τις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η μαγική λέξη είναι μία, όπως έχουμε ξανά πεί: Διευκόλυνση.

Θα πρέπει να είσαι σε θέση να διευκολύνεις τους πελάτες σου σε όλα τα σημεία των αγορών τους, και αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή.

Πρόσφερε στους πελάτες σου την επιλογή να πληρώσουν με άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική ή δάνειο, με τη finloup

Ενσωμάτωσε στο e-shop σου τη finloup εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος συγκατάστασης ή συνδρομής και δώσε στους πελάτες σου ένα κίνητρο να αγοράσουν, ακόμα και αν δεν έχουν όλο το ποσό μπροστά, με την 1η Buy Now Pay Later μέθοδο πληρωμής στην Ελλάδα.

Μάθε περισσότερα εδώ και κλείσε ένα demo για να σου δείξουμε πώς λειτουργεί η υπερσία μας.

Ανάγνωση επόμενου

έπιπλα με δόσεις
είδη γυμναστικής