Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Ναι ή όχι;

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Ναι ή όχι;

Βρίσκεσαι σε μία περίοδο όπου αναζητάς να αγοράσεις smartphone αλλά έχεις περιορισμένο budget ή δεν θέλεις να δώσεις μία περιουσία για κινητό. Ξαφνικά, έρχεται στο μυαλό σου η αγορά μεταχειρισμένων κινητών και αναρωτιέσαι αν θα άξιζε ή όχι.

Ίσως έχεις ακούσει πολλές γνώμες γύρω από αυτό και δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις. Η απάντηση είναι λίγο πιο σύνθετη από ένα “ναι” ή “όχι” και έχει να κάνει με τις ανάγκες σου και για τι χρήση θέλεις ένα κινητό. Αγορά μεταχειρισμένων κινητών, λοιπόν: Ναι ή όχι; Πάμε να δούμε αν και πότε σε συμφέρει.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Τα μεταχειρισμένα κινητά είναι πάντα φθηνότερα σε σχέση με τα καινούρια μοντέλα – είτε πρόκειται για Android είτε για iPhone. Εάν τα χρήματα είναι ο καθοριστικός παράγοντας που λαμβάνεις υπόψη σου όταν αφορά την αγορά κινητού, τότε το μεταχειρισμένο σε συμφέρει σαφώς περισσότερο.

Εδώ έρχεται να συμπληρώσει και ο παράγοντας της ανάγκης. Εάν θέλεις ένα smartphone για απλή καθημερινή χρήση, με το οποίο να επικοινωνείς, να ελέγχεις τα emails σου, να μπαίνεις στα social media, να βλέπεις Netflix ή να ψωνίζεις online, τότε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο σε καλή κατάσταση μπορεί να σε εξυπηρετήσει το ίδιο καλά με ένα καινούριο και να σου γλιτώσει τουλάχιστον 200€.

Από την άλλη, αν χρειάζεσαι smartphone για πιο εξειδικευμένη χρήση, όπως τη λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών ή video, ή για κάποια άλλη συγκεκριμένη εργασία, τότε ένα καινούριο μοντέλο με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά μάλλον σου ταιριάζει καλύτερα.

Αν υποθέσουμε ότι ανήκεις στην 1η κατηγορία, τότε η απάντηση στην ερώτηση “αγορά μεταχειρισμένων κινητών;” είναι σίγουρα “ναι”.

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Ναι ή όχι; 2

Κυκλική Οικονομία

Η αγορά μεταχειρισμένων κινητών είναι ευεργετική για το περιβάλλον, καθώς βοηθά στη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Τα ηλεκτρονικά είδη είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον, καθώς παράγονται από σπάνια ορυκτά υλικά, ενώ τα απορρίμματά τους παράγουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες.

Καθώς κάθε χρόνο ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου καταναλωτικού κοινού αναβαθμίζει το κινητό του με το νέο μοντέλο, η ποσότητα των συσκευών που πετιούνται είναι τεράστια.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου κινητού παρατείνει τον κύκλο ζωής του προϊόντος με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Καλή σχέση ποιότητας-τιμής

Το λεγόμενο value for money βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στην αγορά μεταχειρισμένων κινητών. Ένα μοντέλο του 2021 έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα μοντέλο του 2022, ενώ ακόμη 1 χρόνος χρήσης δεν αποτελεί μεγάλο διάστημα (δεδομένης πάντα, της καλής μεταχείρισης της συσκευής).

Στην περίπτωση των iPhones, ειδικά, υπάρχουν μοντέλα 3ετίας-4ετίας που είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από ότι κάποια μεταγενέστερα και πολύ πιο οικονομικά.

Επομένως, ένα μεταχειρισμένο κινητό θα σου προσφέρει μία πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής από ότι ένα καινούριο.

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Τι να προσέξεις

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν προχωρήσεις στην αγορά μεταχειρισμένης συσκευής.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η εγγύηση. Ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να ξέρεις την πραγματική κατάσταση του κινητού – επιφανειακά μπορεί να είναι εντάξει όμως στη λειτουργικότητά του να υπάρχουν προβλήματα – θα πρέπει να επιλέξεις ένα κινητό το οποίο να παρέχεται με τουλάχιστον 3μηνη εγγύηση, ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα.

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Ναι ή όχι; 3

Επιπλέον, προτίμησε αγορά μεταχειρισμένου κινητού με πολιτική επιστροφής χρημάτων. Σε περίπτωση που το κινητό δεν καλύπτει τις ανάγκες σου, φρόντισε να μπορείς να πάρεις κάποια ή όλα τα χρήματά σου πίσω.

Τέλος, θα ήταν καλό αν μπορούσες να δεις τη συσκευή από κοντά πριν την αγοράσεις. Φυσικά, η online αγορά μπορεί να είναι εντάξει, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς το κατάστημα και να ελέγξεις το κινητό, θα είσαι ακόμη πιο σίγουρος. Ακόμη καλύτερα, προτίμησε ένα κατάστημα που να εμπιστεύεσαι.

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών ΚΑΙ με 4 άτοκες δόσεις: Πού θα τα βρεις

Ακόμα και αν η αγορά μίας μεταχειρισμένης συσκευής είναι κάτι που μπορεί να σε βγάλει εκτός budget, υπάρχει λύση.
Αγόρασε μεταχειρισμένο smartphone με buy now pay later, ώστε να σπάσεις το κόστος και να διαχειριστείς πιο εύκολα την πληρωμή του. Έτσι κερδίζεις και από τη χαμηλότερη τιμή του προϊόντος και από τη δυνατότητα των δόσεων, ώστε να μη βγεις εκτός μηνιαίου budget.

Η finloup συνεργάζεται με καταστήματα μεταχειρισμένων κινητών, στα οποία αγοράζεις τώρα και πληρώνεις μετά, μόνο με τη χρεωστική σου:

Lab Experts

Θα βρεις μεταχειρισμένα smartphones σε οικονομικές τιμές και με 4 άτοκες δόσεις. Τα κινητά προσφέρονται με γραπτή εγγύηση και καινούριο φορτιστή.

Future Mobiles

Ανακάλυψε μεταχειρισμένα μοντέλα σε iPhone και Samsung, ακόμα και τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, όπως το iPhone 12.

House of Service

Στο houseofservice.gr θα βρεις μεταχειρισμένα μοντέλα σε άριστη κατάσταση, άμεση παράδοση την επόμενη μέρα και δυνατότητα επιστροφής εντός 14 ημέρων.

Αγορά μεταχειρισμένων κινητών: Ναι, από τη στιγμή που θέλεις οικονομική συσκευή, value for money και διαθέτεις περιορισμένο budget. Συνδύασε την αγορά με άτοκες δόσεις, για να μπορέσεις να διαχειριστείς ακόμη καλύτερα την πληρωμή της συσκευής σου.

Aκολούθησέ μας σε Instagram & Facebook για να εμπνευστείς για τις αγορές σου και να μαθαίνεις περισσότερα για τις συνεργασίες μας!

Βρες περισσότερα καταστήματα εδώ.

Reading next

κακές συνήθειες
κινητό