Buy Now Pay Later

Οι 3+1 ενέργειες που πρέπει να κάνεις για αύξηση πωλήσεων στο e-shop

αύξηση πωλήσεων e-shop

Αν υπάρχει μία λέξη η οποία απασχολεί ανεξαιρέτως κάθε έμπορο του e-commerce είναι μία: πωλήσεις. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, στοιχηματίζουμε ότι βρήκες αυτό το άρθρο ψάχνοντας “αύξηση πωλήσεων στο e-shop μου” την ώρα που έπινες τον πρωϊνό καφέ σου.

Ξέρουμε πόσο σημαντικές είναι οι πωλήσεις για το e-shop σου, γι’ αυτό χωρίς άλλη καθυστέρηση, θα μοιραστούμε μαζί σου 4 ενέργειες για αύξηση πωλήσεων που πρέπει να κάνεις και θα μας θυμηθείς.

1. Κάνε το website σου mobile-friendly

Σίγουρα το έχεις ακούσει αν δραστηριοποιείσαι στο e-commerce: τα πάντα γίνονται από κινητό! Οι χρήστες ψωνίζουν, διαβάζουν, δουλεύουν, ψυχαγωγούνται ως επί τω πλείστον από τις κινητές τους συσκευές. Ένας πιθανός πελάτης σου χαζεύει στο κινητό του στο Instagram, βλέπει ένα post σου, από εκεί ανακατευθύνεται στο e-shop σου και αγοράζει – όλα από το smartphone του!

Μάλιστα, οι αγορές μέσω smartphone προβλέπεται να φτάσουν στο 42.9% του συνόλου του e-commerce το 2024!

Γι’ αυτό πρέπει να σιγουρευτείς ότι το website σου είναι βελτιστοποιημένο για περιήγηση από κινητές συσκευές. Φαίνονται όλες οι εικόνες όπως πρέπει; Φορτώνουν οι σελίδες γρήγορα; Είναι τα μηνύματά σου στη σωστή θέση; Είναι όλα τα στοιχεία τοποθετημένα έτσι ώστε να διευκολύνουν τις αγορές από κινητό;

Αν σου αυτό σου φαίνεται κάτι το οποίο δεν μπορεί να επηρεάσει την αύξηση πωλήσεων, ξανά σκέψου το! Οι χρήστες θα εγκαταλείψουν πολύ γρήγορα το website σου αν δεν μπορούν να περιηγηθούν εύκολα και γρήγορα.

αύξηση πωλήσεων e-shop2

2. Επένδυσε στο email marketing για αύξηση πωλήσεων

Υπάρχει λόγος που το 79% των marketers ορκίζονται στο email marketing! Ξεκίνα να χτίζεις τις λίστες των emails σου και τη στρατηγική σου για να αυξήσεις τις πωλήσεις του e-shop σου.

Γιατί; Πρώτον και κυριότερο, με το email marketing δεν βρίσκεσαι στο έλεος των αλγορίθμων του Facebook & της Google. Σε αυτές τις πλατφόρμες, οι πολιτικές τους σε περιορίζουν ως προς το μήνυμά σου και τον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνήσεις με το κοινό σου. Αντίθετα, μέσω email, μπορείς να μιλήσεις στους πελάτες σου και να αλληλεπιδράσεις μαζί του όπως πιστεύεις καλύτερα!

Επιπλέον, το email marketing μπορεί να ενισχύσει τις επαναλαμβανόμενες αγορές, καθώς μιλάς σε πελάτες που ήδη σε έχουν εμπιστευτεί μία φορά.

Ξεκίνα να στέλνεις προσφορές, κουπόνια και νέες αφίξεις για να τους ενημερώνεις άμεσα για τα προϊόντα σου.

Τέλος, μη ξεχάσεις τους αυτοματισμούς, όπως το abandoned cart email, με τα οποία θυμίζεις στους πελάτες σου ότι έχουν ξεχάσει κάτι στο καλάθι τους.
Extra tip: Σε αυτά τα emails, πρόσφερε μία μικρή έκπτωση/δώρο σε περίπτωση που ολοκληρώσουν την αγορά σε 24 ώρες ή δημιούργησε το αίσθημα του urgency με μηνύματα όπως “το προϊόν έχει σχεδόν εξαντληθεί”.

3. Αύξηση πωλήσεων; Reviews for the win

Οι κριτικές πελατών είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση πωλήσεων. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τη γνώμη άλλων καταναλωτών όταν πρόκειται να αγοράσουν από ένα κατάστημα που δεν γνωρίζουν.

Μία πρόσφατη έρευνα του Northwestern University έδειξε ότι προϊόντα με τουλάχιστον 5 καλές κριτικές έχουν έως και 270% περισσότερες πιθανότητες πώλησης!

Και είναι απόλυτα λογικό. Οι καταναλωτές εμπιστεύονται κριτικές άλλων πελατών, γιατί τις θεωρούν πολύ πιο νομιμοποιημένες – σαν να ήταν προσωπική σύσταση ενός φίλου.

Αύξησε τις καλές κριτικές του e-shop σου, ζητώντας στους πελάτες σου με ένα email (άλλη μία χρησιμότητα του email marketing!) να αφήσουν μία κριτική μετά από λίγες ημέρες αφότου έχουν παραλάβει τα προϊόντα τους, ή τρέχοντας μία καμπάνια αποκλειστικά γι’ αυτό.

4. Κάνε την εμπειρία του checkout βασική προτεραιότητα

To checkout αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του customer journey – είναι το σημείο όπου οι πελάτες βρίσκονται στην πιο κρίσιμη απόφαση της αγοράς. Γι’ αυτό πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να κάνεις το σημείο αυτό όσο πιο user-friendly γίνεται και να δώσεις στον πελάτη σου κίνητρα να αγοράσει.

Σου προτείνουμε 3 τρόπους να το πετύχεις:

  • Δώσε την επιλογή του guest checkout. Δεν επιθυμούν όλοι οι πελάτες να δημιουργήσουν λογαριασμό ή δεν έχουν τον χρόνο εκείνη τη στιγμή, οπότε η επιλογή του guest checkout είναι σημαντική.
  • Πρόσφερε πολλές μεθόδους πληρωμής. Οι πελάτες χρειάζονται επιλογές όσον αφορά το πώς θα πληρώσουν και το κατάστημά τους πρέπει να καλύπτει κάθε ανάγκη για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Αντικαταβολή, άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική με finloup, PayPal: Κέρδισε τον κάθε πελάτη, ανάλογα με την ανάγκη του. Δες εδώ 7 τρόπους πληρωμής που θα ωθήσουν τις πωλήσεις σου.
  • Ευελιξία στους τρόπουςπαράδοσης. Το ίδιο με το παραπάνω ισχύει και για την παράδοση/αποστολή παραγγελίας. Παράδοση την ίδια μέρα, μέσω pick-up points και άλλες επιλογές θα διευκολύνουν τους πελάτες και θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Εάν σου φάνηκε χρήσιμο αυτό το άρθρο, δες και 3 συμβουλές ακόμα για να αυξήσεις τον Μέσο Όρο Παραγγελίας.

Τι περιμένεις λοιπόν; Κλείσε ένα demo μαζί μας για να ενσωματώσεις τη finloupστο e-shop σου και να δεις πραγματική διαφορά στα έσοδά σου!

Reading next

Funky Buddha x finloup
έπιπλα με δόσεις