Buy Now Pay Later

Hermina Athens: Έβαλε πρώτο στην Ελλάδα Buy Now Pay Later και αύξησε το μέσο καλάθι με finloup

hermina athens x finloup
Η ιδιοκτήτρια του Hermina Athens, Κωνσταντίνα Παντέλους, ήταν η πρώτη που είδε την ευκαιρία στη λύση της finloup. Ένα χρόνο μετά, το ελληνικό brand χειροποίητων κοσμημάτων βλέπει αύξηση στους σταθερούς πελάτες του, αλλά και στο μέσο καλάθι. Το Hermina Athens εξελίχθηκε μέσα από την αγάπη μίας δυναμικής γυναίκας για τη δημιουργικότητα, και από την επιθυμία της να προσφέρει κοσμήματα που κάνουν όποιον τα φοράει να νιώθει αυτοπεποίθηση, να νιώθει μοναδικός. Και αυτή είναι η ιστορία του πώς η καινοτομία της συνεργασίας της finloup και του Hermina Athens βοήθησε στην περαιτέρω ανάπτυξη του brand.

Η ιστορία του Hermina Athens

Ανάμεσα σε κολιέ με χαραγμένες κάρτες ταρώ, μενταγιόν με ζωδιακά σύμβολα και σκουλαρίκια που μοιάζουν να ξεπήδησαν από την κοσμηματοθήκη της ωραίας Ελένης, βρίσκεται ένα 100% ελληνικό brand χειροποίητων κοσμημάτων, τόσο αυθεντικό όσο και το πρόσωπο πίσω από την ιδέα. Η Κωνσταντίνα Παντέλους ίδρυσε το Hermina Athens από το σπίτι της, όταν αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Από τα boho αξεσουάρ πέρασε στο ασήμι και από το 2015 το Hermina Athens αποτελεί ένα μοναδικό brand ασημένιων χειροποίητων κοσμημάτων, με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ακόμη και οι τουρίστες που έχουν ανακαλύψει κάπου στον κόσμο του διαδικτύου τα κομμάτια του Hermina Athens, έρχονται στην Αθήνα και αναζητούν το κρυμμένο διαμαντάκι στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Τι είναι αυτό που κάνει τα κοσμήματά του να ξεχωρίζουν;
Θηλυκότητα, συμβολικός χαρακτήρας, ελληνικό στοιχείο, αυθεντικότητα. Τα κοσμήματά μας είναι statement κομμάτια, χωρίς να είναι πολύ φανταχτερά.

Η πρόκληση

Στην περίπτωση του Hermina Athens, η λύση της finloup ήρθε περισσότερο να εκμεταλλευτεί μία ευκαιρία παρά να λύσει ένα πρόβλημα. Η Κωνσταντίνα είδε την ευκαιρία απόκτησης πελατών που μπορεί να ήθελαν να αγοράσουν τα κοσμήματά της, αλλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν όλο το ποσό κατευθείαν, και επιστροφής πελατών που επιθυμούν να κάνουν συχνές αγορές χωρίς να βγουν εκτός budget. Όπως αναφέρει και η ίδια, γνώριζε ήδη τη μέθοδο Buy Now Pay Later από το εξωτερικό και είδε αμέσως την ευκαιρία που θα μπορούσε να της προσφέρει η finloup, ως ένα «εργαλείο» για σταθερούς πελάτες και επαναλαμβανόμενες αγορές.

Γιατί finloup

Γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω, παρά μόνο να κερδίσω.
Αυτή ήταν η απάντηση της Κωνσταντίνας όταν την ρωτήσαμε γιατί αποφάσισε να συνεργαστεί με τη finloup. Η Κωνσταντίνα έμαθε για τη λύση της finloup από σύσταση και αμέσως είδε τις δυνατότητες που παρουσιάστηκαν, ενώ όπως αναφέρει, «δεν με προβλημάτισε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα για τον έμπορο που θα χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία». «Και όταν γνώρισα την ομάδα, κατάλαβα τη φερεγγυότητα και τον επαγγελματισμό τους. Οπότε δεν υπήρξε κάτι που να με ανησυχήσει», προσθέτει. Tο κίνητρό της όμως για τη συνεργασία με τη finloup ήταν διπλό: «Μου άρεσε η ιδέα να γίνω και εγώ κομμάτι μίας τόσο πρωτοποριακής ιδέας, για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η ομάδα της finloup και εγώ θέλω να στηρίζω καινοτόμες ιδέες και να νιώθω ότι βάζω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτές», λέει η Κωνσταντίνα.

Η λύση της finloup

Κάπως έτσι, η finloup και το Hermina Athens ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι τους. Μετά την ενσωμάτωση της finloup στο herminaathens.com το κοινό μπορούσε πλέον να αγοράσει τα χειροποίητα κοσμήματα του brand με 4 άτοκες δόσεις, χρησιμοποιώντας μόνο χρεωστική κάρτα. Η μέθοδος πληρωμής της finloup προσφέρει μία σειρά από οφέλη στους πελάτες του Hermina Athens:
  • Μπορούν να σπάσουν εύκολα το κόστος της αγοράς τους, ακόμα και αν δεν έχουν πιστωτική κάρτα. Έτσι, διευκολύνονται σε περίπτωση που δεν έχουν να διαθέσουν όλο το ποσό τη στιγμή της αγοράς – και έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να αγοράσουν!
  • Μπορούν να μείνουν εντός budget και να συνεχίζουν να ψωνίζουν από το αγαπημένο τους κατάστημα.
  • Μπορούν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, χωρίς να στερηθούν αυτό που θέλουν, αλλά και να κάνουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς να επιβαρύνονται.
«Δεχόμασταν πάρα πολλές ερωτήσεις από το κοινό μας όταν ξεκινήσαμε να προφέρουμε τη finloup», λέει η ομάδα του Hermina Athens. «Η μέθοδος αυτή ήταν κάτι το εντελώς καινούριο για την Ελλάδα, οπότε υπήρχαν απορίες και ανησυχίες από το κοινό, όπως για παράδειγμα για το αν είναι ασφαλής η διαδικασία. Μόλις τους διαβεβαιώναμε ότι είναι απόλυτα ασφαλής και διαφανής, πολλοί πελάτες ξεκίνησαν να επιλέγουν πληρωμή με finloup, και μάλιστα περισσότερες από μία φορές».

Τα αποτελέσματα

Αυτό μας φέρνει και στα αποτελέσματα. Οι επαναλαμβανόμενες αγορές με finloup ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησε η ομάδα του Hermina Athens. Όπως ανέφερουν, όσοι έχουν αγοράσει με finloup, τις περισσότερες φορές επέλεξαν ξανά τη finloup και στις επόμενες αγορές τους. Χαρακτηριστικά, στους 12 μήνες συνεργασίας, τα στοιχεία μας δείχνουν: Η επιλογή της finloup στο checkout φτάνει στο 15%. Αύξηση στον μέσο όρο παραγγελίας (AOV) κατά 40%. Η εμπειρία της Κωνσταντίνας με 2 λόγια;
Ο συνδετικός μας κρίκος είναι η προτεραιότητα στο συμφέρον του καταναλωτή καθώς οι δόσεις που προσφέρουμε μέσω της finloup είναι πραγματικά άτοκες και χωρίς κρυφές χρεώσεις. Ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε eshop, με σταθερούς πελάτες που επιστρέφουν να ψωνίσουν ξανά με τον ίδιο τρόπο
Είσαι έμπορος του ευρύτερου κλάδου του retail ή προσφέρεις κάποια υπηρεσία; Αν σου φάνηκε ενδιαφέρουσα η περίπτωση του Hermina Athens και θα ήθελες να δεις πώς μπορείς να επωφεληθείς και εσύ από τη λύση της finloup, επικοινώνησε μαζί μας! Ακολούθησέ μας στο Facebook, Instagram & LinkedInγια να μαθαίνεις όλα τα νέα από τον κόσμο του e-commerce!

Reading next

μεγαλύτερο καλάθι
πελάτες-e-shop