Buy Now Pay Later

Πώς να διαλέξεις τον κατάλληλο Buy Now Pay Later πάροχο για την επιχείρηση σου

επιχείρηση

Οι λύσεις Buy Now Pay Later (BNPL) έχουν κάνει δυναμικά την είσοδό τους στο e-commerce και σταδιακά θα κερδίσουν μία μόνιμη θέση στις σελίδες των checkout. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία μέθοδο πληρωμής που διευκολύνει τους καταναλωτές και αυξάνει την αγοραστική τους δύναμη. Αν διαθέτεις επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, η ώρα να προσθέσεις το BNPL στο e-shop σου είναι τώρα.

Καθώς πρόκειται για μία καινούρια υπηρεσία στην Ελλάδα, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά μόλις το 2021 με τη finloup, είναι λογικό να έχεις απορίες σχετικά με το πώς να διαλέξεις τον κατάλληλο συνεργάτη.

Οι επιλογές πλέον ολοένα και αυξάνονται, με διαφορετικά μοντέλα buy now pay later και διαφορετικούς παρόχους που προσφέρουν πληρωμή με άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική.

Γιατί να προσθέσεις το Buy Now Pay Later στο e-shop σου

Τα πλάνα άτοκων δόσεων προσφέρουν πολλά οφέλη για τους εμπόρους, με πρώτο και σημαντικότερο την αύξηση των εσόδων της επιχείρησης, αφού μειώνουν την εγκατάλειψη του καλαθιού και αυξάνουν το μέσο όρο παραγγελίας (Average Orden Value – AOV).

Επιπλέον, βοηθούν στην απόκτηση νέων πελατών, αφού αυξάνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και δίνουν επιπλέον κίνητρο για αγορές.

Ακόμη, συμβάλλουν στο να αποκτήσεις ένα σταθερό πελατολόγιο, αφού οι πελάτες σου νιώθουν ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες τους και επιστρέφουν σε εσένα.

Δες εδώ πώς η λύση BNPL της finloup βοήθησε αποδεδειγμένα το Hermina Athens να αυξήσει το μέσο καλάθι του.

Πώς θα διαλέξεις λοιπόν τον κατάλληλο Buy Now Pay Later πάροχο για την επιχείρηση σου; Κάνε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σου για να μπορέσεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή συνεργάτη για εσένα – και τους πελάτες σου!

1. Ωφελεί τους πελάτες σου;

Αυτή είναι η 1η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν έρχεται η ώρα να επιλέξεις συνεργάτη. Γιατί αν είναι ευχαριστημένοι οι πελάτες σου, τότε θα είσαι και εσύ! Αυτό σημαίνει ότι ο BNPL πάροχος που θα διαλέξεις χρειάζεται να προσφέρει ένα μοντέλο το οποίο να ωφελεί τους καταναλωτές με διάφορους τρόπους.

a. Μηδενικά κόστη

Είναι ζωτικής σημασίας οι πελάτες σου να μην επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις και να πληρώνουν μόνο το ποσό της αγοράς. Επίλεξε έναν συνεργάτη που προσφέρει δόσεις χωρίς τόκους, χωρίς πέναλτι καθυστέρησης πληρωμής ή άλλες κρυφές χρεώσεις. Μόνο έτσι θα επωφεληθούν πραγματικά οι πελάτες σου – και η επιχείρηση σου – και θα βρουν το κίνητρο που έψαχναν για να ολοκληρώσουν την αγορά τους.

b. Αριθμός δόσεων

Επίλεξε έναν συνεργάτη που θα δίνει επαρκή αριθμό δόσεων στα πλάνα που προσφέρει. Οι 4 άτοκες δόσεις βοηθούν στο να μοιραστεί το ποσό σε μικρότερα ποσά – και άρα να γίνει πιο προσιτή η αγορά – ενώ δίνει και στους πελάτες παραπάνω χρόνο να αποπληρώσουν το πλάνο τους, σε αντίθεση με τις 3 δόσεις που υπάρχει επίσης σαν επιλογή στην ελληνική αγορά.

c. Ευκολία και ασφάλεια.

Ακόμη, είναι σημαντικό η διαδικασία έκδοσης του πλάνου δόσεων να είναι ασφαλής, εύκολη, γρήγορη και διαφανής. Για παράδειγμα, αν είναι απαραίτητες αιτήσεις, έγγραφα ή υπάρχουν ψιλά γράμματα και μεγάλη διαδικασία έγκρισης, είναι πιθανό οι πελάτες σου να μην προχωρήσουν με τη συγκεκριμένη λύση.

Η λύση της finloup είναι άμεση και απόλυτα ασφαλής, η διαδικασία γίνεται 100% online και μέσω του open banking. Έτσι, δεν χρειάζονται έγγραφα και περίπλοκες διαδικασίες για την έκδοση του πλάνου δόσεων.

επιχείρηση 2

2. Υπάρχει υψηλό ποσοστό έγκρισης;

Το ποσοστό των καταναλωτών που εγκρίνονται για πλάνο δόσεων από τον BNPL πάροχο είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, καθώς μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση «ικανοποίησης» των πελατών γενικότερα.

Το ποσοστό έγκρισης μπορεί να επηρεάζεται και από τη διαδικασία για την έκδοση του πλάνου και από τα κριτήρια τα οποία έχει θέσει ο πάροχος. Για παράδειγμα, αν η έκδοση του πλάνου απαιτεί έγγραφα ή δικαιολογητικά που δεν τα έχουν όλοι ανεξαιρέτως (πχ, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), τότε αποκλείεται ένα κομμάτι του κοινού από την υπηρεσία.

Φρόντισε να ενημερωθείς για τα ποσοστά έγκρισης του παρόχου BNPL και την αναλυτική διαδικασία έκδοσης των πλάνων δόσεων, προτού καταλήξεις στην επιλογή συνεργάτη για την επιχείρηση σου.

3. Είναι εύκολη η ενσωμάτωση της λύσης;

Όταν έρχεται η ώρα να επιλέξεις BNPL πάροχο, θα πρέπει να σκεφτείς και τη διαδικασία ενσωμάτωσης της μεθόδου πληρωμής στο e-shop σου. Υπάρχει εύκολος και γρήγορος τρόπος να εγκατασταθεί η λύση, για παράδειγμα με κάποιο plugin; Υπάρχει συμβατότητα της λύσης με την πλατφόρμα του e-shop σου;

Ακόμη, σου προσφέρεται τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση και το απαραίτητο documentation για τη μέγιστη διευκόλυνση των developers της επιχείρησης σου;

Αυτά είναι ερωτήματα που θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη σου, προκειμένου να γλιτώσεις χρόνο και χρήματα κατά τη διαδικασία υλοποίησης.

Η finloup παρέχει έτοιμα plugins για τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες e-commerce και αναλυτικό documentation για την ενσωμάτωση της λύσης της, το οποίο θα βρεις εδώ.

4. Υπάρχει aftersales υποστήριξη;

Είναι πολύ σημαντικό ο συνεργάτης που θα επιλέξεις να είναι δίπλα σε σένα και στους πελάτες σου ακόμη και μετά την ενσωμάτωση της BNPL πληρωμής στο e-shop σου και να είναι έτοιμος να υποστηρίξει κάθε ανάγκη που θα προκύψει.

Λάβε υπόψη σου την υποστήριξη τόσο των πελατών όσο και των εμπόρων που προσφέρει ο BNPL πάροχος που θα επιλέξεις. Υπάρχει τεχνική ομάδα διαθέσιμη σε μόνιμη βάση για οποιοδήποτε θέμα προκύψει; Προσφέρεται υποστήριξη στους καταναλωτές που χρειάζονται βοήθεια με κάποιο πλάνο δόσεων; Είναι ο συνεργάτης διατεθειμένος να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να σε εξυπηρετήσει;

Η τεχνική ομάδα και η ομάδα του customer support της finloup είναι διαθέσιμη 24/7 για κάθε βοήθεια στους συνεργαζόμενους εμπόρους αλλά και υποστήριξη στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει με άτοκες δόσεις.

Εάν εστιάσεις στα παραπάνω σημεία, τότε σίγουρα θα κάνεις την καλύτερη επιλογή BNPL παρόχου για την επιχείρηση σου.

Δες εδώ αναλυτικά τα σημεία όπου υπερτερεί η finloup από άλλους BNPL παρόχους.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να προσφέρεις πλάνα άτοκων δόσεων στους πελάτες σου; Κλείσε ένα demo μαζί μας και θα σου λύσουμε όλες τις απορίες!

Reading next

οικιακές συσκευές
Back to school: Πού θα βρεις σχολικά είδη με δόσεις χωρίς πιστωτική