Leasing για επιχειρήσεις

iPhone vs. Android: Τι να επιλέξεις για την επιχείρησή σου;

iphone ios android

Οι συσκευές iPhone και Android ανταγωνίζονται σκληρά για το μερίδιο της αγοράς από το 2008. Και παρόλο που τόσο το λογισμικό iOS όσο και το Android προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος σχεδόν πανομοιότυπων συσκευών, τα δύο brands έχουν ξεχωριστό κοινό που παραμένει αφοσιωμένο στο κάθε ένα για δεκαετίες. 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των επιχειρήσεων; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για έναν χρήστη που αξιοποιεί τη συσκευή του για επαγγελματικό και όχι για προσωπικό σκοπό;

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επιχειρηματίες που προσπαθούν να αποφασίσουν μεταξύ iPhone και Android συσκευές για επαγγελματική χρήση. Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε brand που αφορούν το λογισμικό, την κατασκευή, την ασφάλεια και το κόστος, ώστε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις ποιο λειτουργικό σύστημα είναι καλύτερο για την επαγγελματική σου συσκευή. 

iOS ή Android; Τι να λάβεις υπόψη

Τεχνολογικό οικοσύστημα 

Η σύγκριση iOS και Android smartphones είναι παρόμοια με τη σύγκριση υπολογιστών Mac και Windows. Και αν δεν περιορίζεσαι από συγκεκριμένες εργασίες που μόνο ένα λειτουργικό σύστημα μπορεί να ολοκληρώσει, τότε το τεχνολογικό οικοσύστημα που χρησιμοποιείς ήδη μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή κινητού. 
 
Εκτός από τα iPhones και τα τηλέφωνα Android, η Apple και η Google ελέγχουν ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών πόρων και εργαλείων. Για παράδειγμα, εάν έχεις ήδη Mac και Apple Watch και χρησιμοποιείς το iCloud της Apple για την αποθήκευση αρχείων της δουλειάς σου, ένα iPhone μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Από την άλλη, εάν δουλεύεις με Google Drive, Google Calendar και έχεις ένα smartwatch που βασίζεται σε Android τότε ένα κινητό Android μπορεί να σου ταιριάζει καλύτερα. 

 

Χρήση συσκευής 

Το πώς σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή μεταξύ iOS-Android. Τα iPhones είναι προτιμότερα για τους freelancers που δουλεύουν πάνω στην παραγωγή περιεχομένου, αφού διαθέτουν εξαιρετική κάμερα και υποστηρίζουν επαγγελματικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων και video. 

Επιπλέον, το iOS είναι ένα καλό λογισμικό για όσους εκτελούν πολλές ή περίπλοκες εργασίες. Συγκεκριμένα, το πρόσφατο iPhone 15 Pro με μνήμη RAM 8 GB DDR5 έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ισχυρό smartphone της Apple μέχρι σήμερα.

 

Κατασκευή (hardware) 

Όταν η Apple και η Google άρχισαν για πρώτη φορά να πουλούν smartphones, η κατασκευή τους ήταν δραστικά διαφορετική. Τα iPhones ήταν πιο κομψά, ενώ οι πρώτες συσκευές Android είχαν μια πιο λειτουργική εμφάνιση. Σήμερα, ωστόσο, τα iPhones και τα κινητά με λογισμικό Android (ειδικά της Samsung) έχουν αρκετά παρόμοια εμφάνιση. 

Τόσο το λογισμικό Android όσο και το iOS λειτουργούν με επεξεργαστές ARM. Σήμερα, η Apple κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές, ενώ αυτοί του Android κατασκευάζονται από διάφορες εταιρείες όπως τις Qualcomm, MediaTek, και Nvidia. 

Οι συσκευές iPhone είναι γνωστές για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής τους, χάρη στη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας όπως γυαλί και μέταλλο. Από την άλλη, ορισμένες συσκευές Android διαθέτουν γυάλινη ή μεταλλική πλάτη, ενώ άλλες έχουν πλαστικό ή πολυ-ανθρακικό σώμα. Παράλληλα, οι συσκευές iPhone εξακολουθούν να θεωρούνται πιο ανθεκτικές σε σύγκριση με τις συσκευές Android. Η ανθεκτικότητα του iPhone αποδίδεται τόσο στα υλικά υψηλής ποιότητας όσο και στα αυστηρά μέτρα ποιοτικού ελέγχου κατά την κατασκευή του. 

 

Ασφάλεια 

Η ισχυρή ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για τα επιχειρηματικά σου δεδομένα. Ποια πλατφόρμα είναι λοιπόν πιο ασφαλής; Android ή iOS;  
 
Υπάρχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα της ασφάλειας iOS: 

  • Έλεγχος του οικοσυστήματος από την Apple: Η Apple ελέγχει αυστηρά ολόκληρο το οικοσύστημά της. Η εταιρεία ελέγχει στενά κάθε εφαρμογή στο App Store της, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο σφαλμάτων ή κακόβουλων εφαρμογών. 
  • Υποστήριξη: Οι συσκευές iOS έχουν εξαιρετική υποστήριξη. Ακόμη και τα παλαιότερα iPhone λαμβάνουν ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή εγγυημένα ότι θα λαμβάνει πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας. 

Το λογισμικό Android πάσχει από τον κατακερματισμό συσκευών: Υπάρχουν πολλές συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android και αυτό οδηγεί σε ορισμένα πιθανά προβλήματα. 

  • Πιο αργές αναβαθμίσεις: Κάθε συσκευή κυκλοφορεί με μια συγκεκριμένη έκδοση Android και συνήθως δεν είναι η πιο πρόσφατη ή η καλύτερη. Πολλές συσκευές τελικά αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη έκδοση Android, ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν μήνες για να λάβει η εκάστοτε συσκευή την κυκλοφορία της αναβάθμισης λογισμικού. 
  • Πιθανά κενά ασφαλείας: Η δομή αναβάθμισης του Android σημαίνει ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας πρέπει να αποστέλλονται σε ένα πολύ ευρύτερο φάσμα υλικού και λογισμικού, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει μεγαλύτερες πιθανότητες για κενά ασφαλείας. 

 

Εφαρμογές 

Οι εφαρμογές συνήθως γίνονται διαθέσιμες πρώτα στο App Store της Apple και έπειτα στο Google Play του Android, καθώς οι developers μπορούν να χτίσουν τις εφαρμογές ευκολότερα πάνω σε iPhones καιiPads, γιατί η κατασκευή και το λογισμικό τους είναι πιο ελεγχόμενα.  

Οι εφαρμογές που είναι βασικές για επαγγελματική χρήση, όπως οι Teams, OneNote, Word, Excel και PowerPoint της Microsoft, είναι διαθέσιμες και στις δύο πλατφόρμες. Ωστόσο, το App Store διαθέτει επίσης δεκάδες εφαρμογές που εξυπηρετούν τέλεια τους επαγγελματίες, όπως εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων και πολλές ακόμη. 

 

Τιμή 

Με τα κινητά Android, έχεις μυριάδες επιλογές σε εύρος τιμών, ξεκινώντας από αρκετά οικονομικές επιλογές και φτάνοντας στην πιο ακριβή συσκευή Android αυτή τη στιγμή, το Google Pixel 8 Pro. 

Τα iPhones είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα αντίστοιχα Android κινητά. Επιπλέον, κάθε χρόνο κυκλοφορεί ένα ακόμη πιο εξελιγμένο μοντέλο, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει καλύτερα τις ανάγκες τις επιχείρησής σου. Κάτι που κάνει την επένδυση σε αυτά ακόμη πιο δαπανηρή, αν θέλεις να χρησιμοποιείς κάθε χρόνο ενημερωμένες συσκευές. 

 Γι’ αυτό ακριβώς σε συμφέρει το leasing της finloup, με το οποίο μπορείς να μισθώσεις το πιο πρόσφατο iPhone με ένα σταθερό ποσό το μήνα, χωρίς μεγάλη προκαταβολή μπροστά, να απολαύσεις τις λειτουργίες του για ένα χρόνο και να αναβαθμίσεις στο επόμενο μοντέλο χωρίς επιπλέον κόστος! 

 

Διάλεξε την καλύτερη συσκευή για την επιχείρησή σου 

Αφού αναλύσαμε τις διαφορές των δύο λειτουργικών συστημάτων σε κρίσιμα σημεία, είναι φανερό ότι το iPhone υπερτερεί του Android. 

Επιλέγοντας iPhone για την επιχειρηματική σου δραστηριότητα, μπορείς να βασιστείς σε ένα ισχυρό smartphone που εκτελεί γρήγορα περίπλοκες εργασίες χωρίς να κολλάει και προσφέρει μία πληθώρα επιλογών για τη δουλειά σου. Παράλληλα, μπορείς να βασίζεσαι στα μέτρα ασφαλείας της Apple για την προστασία των δεδομένων σου. 

Τέλος, το iPhone αποτελεί και οικονομικά συμφέρουσα επιλογή, αν προτιμήσεις το leasing από την αγορά. Θα πληρώνεις ένα σταθερό, ελεγχόμενο πόσο κάθε μήνα - το οποίο μπορείς να το περνάς και ως λειτουργικό έξοδο της εταιρείας σου - που σημαίνει βελτιωμένες ταμειακές ροές και όχι μεγάλες επενδύσεις άνω των 1000€ για συσκευές. Επιπλέον, με το leasing μπορείς να δουλεύεις πάνω στο καινούριο iPhone κάθε χρόνο, που σημαίνει ακόμη καλύτερη ποιότητα δουλειάς. 

Δες όλα τα iPhones που μπορείς να μισθώσεις με finloup εδώ και κάνε την αίτησή σου σε λίγα απλά βήματα. 

 

Εικόνα: olx.com.pk

Ανάγνωση επόμενου

E-waste: Πόσο «κοστίζουν» οι τεχνολογικές μας συνήθειες στο περιβάλλον;
Πώς να κάνεις παρουσιάσεις από το iPhone ή το iPad σου