Leasing για ιδιώτες

Η συναρπαστική λειτουργία του iPhone 14 Pro Max και 4 τρόποι να την χρησιμοποιήσεις

leasing iPhone 14 pro max

Η τελευταία γενιά του iPhone Pro και του iPad Pro προσφέρουν μία χρήσιμη και δυναμική λειτουργία που ίσως να μην την γνώριζες καν. Ενσωματωμένο απευθείας στη συσκευή, το Light Detection and Ranging (LiDAR) scanner εκπέμπει ακτίνα λέιζερ για να μετρήσει με ακρίβεια αποστάσεις μεταξύ των αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο. Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετικά χρήσιμο με πολλούς τρόπους, τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

Είτε λοιπόν είσαι κάτοχος ενός iPhone Pro και έχεις περιέργεια για το πώς θα μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτό το χαρακτηριστικό, είτε είσαι tech enthusiast γενικότερα, είτε θέλεις να συμμετάσχεις σε τεχνολογικές συζητήσεις, πάμε να εξερευνήσουμε τα πάντα για το LiDAR.

Τι είναι η τεχνολογία LiDAR

To LiDAR σημαίνει «Ανίχνευση φωτός και εύρεση εύρους» και πρόκειται για μία μέθοδο που ενσωματώνει την επιστήμη απομακρυσμένης ανίχνευσης (remote sensing) πληροφοριών, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως από τους δορυφόρους.

Ο σαρωτής LiDAR χρησιμοποιεί το φως με τη μορφή ακτίνας λέιζερ, η οποία σκανάρει τον χώρο για να παράγει ακριβείς και τρισδιάστατες πληροφορίες για το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση των αντικειμένων σε ένα περιβάλλον.

Η τεχνολογία LiDAR είναι διαφορετική από αυτή του RADAR. Παρόλο που και τα δύο αφορούν ανιχνευτικές μεθόδους, εκεί που το RADAR χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τις μετρήσεις, το LiDAR χρησιμοποιεί το φως. Ως αποτέλεσμα, η εικόνα που μπορεί να παράγει το LiDAR είναι πολύ πιο καθαρή και ακριβής από ό,τι αυτή του RADAR.

Πού χρησιμοποιείται το LiDAR

Το LiDAR χρησιμοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών, των δορυφόρων και των αυτόνομων οχημάτων.

Αν είχες αναρωτηθεί ποτέ “Μα, πώς βλέπουν τα αυτόνομα οχήματα που πάνε;”, το LiDAR είναι η απάντηση! Η Daimler σύστησε πέρσι την επιλογή της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 (το L3 – Level 3 - σημαίνει αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό ορισμένες συνθήκες με τον οδηγό έτοιμο να αναλάβει όταν κληθεί) στο πολυτελές μοντέλο S-Class, ενώ πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει την επικείμενη διαθεσιμότητα αυτού του χαρακτηριστικού, το οποίο γίνεται εφικτό με το LiDAR.

Mια μονάδα ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο εκπέμπει ακτίνα λέιζερ, η οποία σκανάρει τον χώρο και επιστρέφει πίσω στη μονάδα. Ένας υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στη μονάδα μετρά το χρόνο μεταξύ της εκπομπής και της επιστροφής της ακτίνας και, χρησιμοποιώντας την ταχύτητα του φωτός, υπολογίζει την απόσταση που έχει διανύσει. Έτσι, μπορεί να ξέρει τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω και την απόστασή τους από το αυτοκίνητο.

Το LiDAR στo iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max

Πρόσφατα, η τεχνολογία LiDAR έχει βρει τον δρόμο της στην αγορά των smartphones. Το 2020 η Apple εισήγαγε το LiDAR στα Pro μοντέλα του iPhone και πλέον υπάρχει σαν χαρακτηριστικό στα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max, στο iPhone 13 Pro και Pro Max και στο iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Πώς θα μπορούσες όμως να το αξιοποιήσεις;

Ακόμη καλύτερες φωτογραφίες

Πολύ αγαπούν το iPhone για τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει, ωστόσο αυτό που ακόμα δυσκολεύει τα smartphones γενικότερα είναι η φωτογραφία σε χαμηλό φως.

Τώρα τα iPhones μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία LiDAR για να ανιxνεύσουν πόσο μακριά είναι οι άνθρωποι ή τα αντικείμενα που φωτογραφίζονται, ώστε να κάνουν auto-focus πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η Apple αναφέρει ότι τα iPhones με LiDAR μπορούν να κάνουν focus έως και 6 φορές ταχύτερα, ακόμη και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

Έτσι με το iPhone 14 Pro Max πετυχαίνεις πιο καθαρές φωτογραφίες με λιγότερη “θολούρα”, ακόμη και αν δεν έχεις το καλύτερο φως.

Ακριβείς διαστάσεις

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του LiDAR είναι ότι μπορείς να πάρεις ακριβείς μετρήσεις χωρίς να διαθέτεις κάποιο εργαλείο. Χρησιμοποίησε την ενσωματωμένη εφαρμογή Measure του iPhone 14 Pro Max, η οποία αξιοποιεί την κάμερα για να λάβει τις απαραίτητες μετρήσεις ενός αντικειμένου αλλά και τις αποστάσεις του από άλλα, μέσω του LiDAR. Ιδανικό εάν αλλάζεις τη διαρρύθμιση των επίπλων στο σπίτι σου, αν ασχολείσαι με την εσωτερική διακόσμηση ή αν θες απλά να ελέγξεις αν ο καινούριος σου καναπές χωράει να περάσει από την πόρτα.

measure app

Σκανάρισμα 3D μοντέλων

H αναπαραγωγή πραγματικών αντικειμένων σε 3D μοντέλα είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Ωστόσο, εφαρμογές όπως η Polycam, η Scaniverse και η RealityScan χρησιμοποιούν τους αισθητήρες LiDAR στο iPhone σου για να δημιουργήσουν τα 3D μοντέλα σε χρόνο dt.

Η χρήση του LiDAR για τη σάρωση λεπτομερών 3D μοντέλων μπορεί να σου εξοικονομήσει ώρες από χρόνο δουλειάς και πολλά χρήματα. Έτσι, αν ασχολείσαι με την ανάπτυξη παιχνιδιών, την αρχιτεκτονική ή το 3D modeling, το LiDAR μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σου!

AR Gaming

Το LiDAR μπορεί να πάει το AR gaming σε άλλο επίπεδο! Τα παιχνίδια που βασίζονται στην Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), όπως τo RC Club, χρησιμοποιούν τον LiDAR αισθητήρα του iPhone για να σκανάρουν το περιβάλλον σου και να δημιουργήσουν μία “πίστα” επαυξημένης πραγματικότητας.

RC club

Σε αντίθεση με τα περισσότερα AR παιχνίδια, η χρήση του LiDAR επιτρέπει στο παιχνίδι να χτίσει έναν λεπτομερή εικονικό κόσμο που λαμβάνει υπόψη του τον χώρο σου, κάνοντας τα εικονικά αντικείμενα να αλληλοεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο στην οθόνη!

Απόκτησε πρόσβαση στην τεχνολογία LiDAR εύκολα και οικονομικά

Αν ενθουσιάστηκες με τις νέες δυνατότητες που απλώθηκαν μόλις μπροστά σου και δεν διαθέτεις κάποιο από τα μοντέλα iPhone Pro που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μην απογοητεύεσαι.

Ακόμη και αν δεν μπορείς να δώσεις ένα μεγάλο ποσό μπροστά για ένα νέο iPhone, μπορείς να απολαύσεις όλα τα πλεονεκτήματα του LiDAR παίρνοντας ένα από τα iPhone Pro που το διαθέτουν με leasing!

Με μόλις ένα μικρό ποσό μπροστά και ένα χαμηλό μηνιαίο μίσθωμα, θα βρεις το iPhone 12 Pro Max, το iPhone 13 Pro και τα πιο καινούρια iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max στη finloup για να επωφεληθείς από τις δυνατότητες του LiDAR αλλά και από τα οφέλη του leasing, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας στην αλλαγή συσκευής και της κάλυψης ζημιάς!

Ανάγνωση επόμενου

PlayStation 5 vs Xbox X: Ποια κονσόλα κερδίζει;
iphone 14 pro max