Leasing για ιδιώτες

PlayStation 5 vs Xbox X: Ποια κονσόλα κερδίζει;

PlayStation 5 vs Xbox X: Ποια κονσόλα κερδίζει;

To debate Playstation 5  εναντίον Xbox Series X χαρακτηρίζεται από τα δυσκολότερα, καθώς και οι δύο κονσόλες επόμενης γενιάς διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες, έτσι ώστε ό,τι και αν επιλέξεις θα έχεις εγγυημένη εμπειρία gaming υψηλής ποιότητας. Αν θέλεις να απολαύσεις τα top παιχνίδια της αγοράς αλλά δεν ξέρεις ποια κονσόλα να διαλέξεις, σίγουρα η Sony και η Microsoft έχουν δυσκολέψει κατά πολύ την απόφαση! Για να κάνουμε την επιλογή αυτή λίγο ευκολότερη, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις και για τις δύο κονσόλες.

Η σύγκριση αυτή δεν θα βγάλει έναν αντικειμενικό νικητή, καθώς κάθε κονσόλα προσφέρει κάτι διαφορετικό, οπότε η τελική απόφαση έχει να κάνει περισσότερο με την προσωπική προτίμηση του καθενός.

PS5 vs Xbox X: Σχεδιασμός

Παρά τις ομοιότητές τους, η Sony και η Microsoft έχουν προσπαθήσει να διαφοροποιήσουν τις κονσόλες τους όσον αφορά το σχεδιασμό τους. Το PlayStation 5 είναι ένας “πύργος” και η μεγαλύτερη κονσόλα που έχει φτιάξει ποτέ η Sony. Το Xbox Series X, από την άλλη πλευρά, θυμίζει περισσότερο ένα gaming PC, χάρη στο κυβικό του σχήμα.

Η Sony στοχεύει να δημιουργεί εντύπωση με το PS5, ενώ το Xbox X είναι σχεδιασμένο για να ταιριάξει σε κάθε σαλόνι ως ένα διακριτικό διακοσμητικό. Ωστόσο, και οι δύο κονσόλες δημιουργούν ελάχιστο θόρυβο και δεν θερμαίνονται κατά τη χρήση τους, ενώ διαθέτουν επίσης αρκετές θύρες. Μία ενδιαφέρουσα διαφορά είναι ότι η το σημείο σύνδεσης του ασύρματου χειριστηρίου του Xbox X βρίσκεται κρυμμένη μέσα στην κονσόλα, ενώ αυτό του PlayStation κρέμεται σε έναν μικρό αντάπτορα στο μπροστινό μέρος - ένα σπάνιο σχεδιαστικό ατόπημα για τη Sony!

Η πραγματική τους και πιο σημαντική διαφορά είναι στα χειριστήρια. Το PS5 συνοδεύεται από το έξυπνο ασύρματο χειριστήριο DualSense που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως το σύστημα Haptic Feedback, το οποίο προσομοιώνει στα χέρια σου κάθε ερέθισμα που μπορεί να προέρχεται από το περιβάλλον του παιχνιδιού. Το Xbox Series X χρησιμοποιεί την εκσυγχρονισμένη έκδοση του κλασσικού χειριστηρίου Xbox. Το ασύρματο χειριστήριο του Xbox είναι πολύ εύχρηστο, αλλά δεν διαθέτει την εντυπωσιακή τεχνολογία του DualSense.

PS5 vs Xbox X: Χαρακτηριστικά

Τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox X έχουν παρόμοια προσέγγιση στην εμπειρία του παιχνιδιού, με SSDs που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτωση γραφικών και πρόσβαση σε δεδομένα, καθώς και ειδικά προσαρμοσμένα AMD CPUs και GPUs για ανεπτυγμένα γραφικά.

Ο ειδικά διαμορφωμένος επεξεργαστής AMD Ryzen CPU του PS5 λειτουργεί με ταχύτητα 3.5GHz και η GPU φτάνει τα 2.23GHz και προσφέρει 10.28TFLOPs. Αντίθετα, ο AMD Zen 2 CPU του Xbox X λειτουργεί με ταχύτητα 3.8GHz and its GPU προσφέρει 12 teraflops, και λειτουργεί με ταχύτητα 1,825GHz. Το Xbox Series X έχει λίγο περισσότερη δύναμη, αλλά το PS5 έχει κάποιες έξυπνες λειτουργίες που αντισταθμίζουν τη δύναμη όταν χρειάζεται.

Τόσο το Xbox X όσο και το PlayStation 5 υποστηρίζουν 8K ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120Hz στα 4K. Για την ακρίβεια, και οι δύο κονσόλες έχουν παρόμοια απόδοση, με 4K / 60fps και 4K στα 30fps με ειδικές τεχνικές γραφικών, όπως την εξελιγμένη ανίχνευση ray!

Οι πραγματικά έντονες διαφορές φαίνονται όπως είπαμε στα χειριστήρια, με την κατά πολύ πιο εξελιγμένη τεχνολογία του DualSense, το οποίο εκτός από την τεχνολογία Haptic Feedback, διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο, ηχείο και υποδοχή ακουστικών. Αντίθετά το χειριστήριο του Xbox X αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του κλασικού χειριστηρίου της κονσόλας, με βασική τεχνολογία.

PlayStation 5 vs Xbox X: Ποιο να διαλέξεις

Εδώ έρχεται το πραγματικά καλό σημείο: Και τα δύο! Σου φαίνεται αδιανόητο να μπορείς να απολαύσεις και τις δύο κονσόλες; Κι όμως, υπάρχει μία υπηρεσία που μπορεί να σου δώσει αυτή τη δυνατότητα και αυτή είναι το leasing της finloup.

Η αγορά δύο τόσο ακριβών συσκευών είναι σχεδόν αδύνατη για τον μέσο καταναλωτή. Ωστόσο, επιλέγοντας να κάνεις leasing, έχεις την ευελιξία και την οικονομική δυνατότητα να δοκιμάσεις και το PlayStation 5 και το Xbox X, να παίξεις διαφορετικά παιχνίδια, να βιώσεις μοναδικές εμπειρίες gaming και να απολαύσεις ό,τι έχει να σου χαρίσει η κάθε κονσόλα.

Και αυτό γιατί με το leasing τεχνολογίας, δεν χρειάζεται να δώσεις ένα υπέρογκο ποσό μπροστά για να πάρεις την κονσόλα στα χέρια σου. Μπορείς να την απολαύσεις με ένα σταθερό, χαμηλό μηνιαίο μίσθωμα, κάτι που είναι πολύ πιο προσιτό και διαχειρίσιμο, από ένα ποσό των 500+ ευρώ που απαιτείται για την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων.

Επιπλέον, έχεις την ευελιξία να χρησιμοποιήσεις την κάθε κονσόλα όσο θέλεις! Μπορείς να ξεκινήσεις με το PlayStation 5, να παίξεις για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια να το επιστρέψεις και να κάνεις leasing του Xbox, πάλι με ένα σταθερό, χαμηλό ποσό κάθε μήνα.

Γιατί λοιπόν να κάνεις εκπτώσεις στις gaming εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις; Το leasing της finloup σου επιτρέπει - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - να απολαμβάνεις συσκευές που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσες οικονομικά να χρησιμοποιήσεις. Το gaming υψηλών προδιαγραφών και high-end τεχνολογίας δεν ήταν ποτέ πιο προσβάσιμο.

Βρες όλες τις gaming κονσόλες της finloup εδώ και ξεκίνα το leasing σου.

Ανάγνωση επόμενου

ipad leasing
leasing iPhone 14 pro max