Leasing για επιχειρήσεις

Leasing laptop για εταιρείες: 3+1 μοντέλα για κάθε επάγγελμα

leasing laptop

Θα μπορούσαμε με ασφάλεια να πούμε πως το laptop αποτελεί σήμερα το βασικότερο εργαλείο μίας επιχείρησης, από τον ελεύθερο επαγγελματία μέχρι τη μεγαλύτερη εταιρεία. Είτε πρόκειται για απαραίτητο εξοπλισμό της εργασίας - όπως στα επαγγέλματα του digital κόσμου, π.χ. graphic designers, developers, marketeers, φωτογράφους, κλπ - είτε λειτουργεί ως ένα διεκπεραιωτικό εργαλείο - για ολοκλήρωση παραγγελιών, καταγραφή αποθεμάτων, γραμματειακή υποστήριξη, κλπ - ένα laptop δεν μπορεί να λείπει από κανέναν επιχειρηματία. Και γιατί να επιλέξει κάποιος leasing της συσκευής;

Παραδοσιακά, η χρήση της τεχνολογίας γινόταν μέσω της ιδιοκτησίας. Έβρισκες το μοντέλο που ήθελες και το αγόραζες άμεσα, βασιζόμενος στο budget που είχες προβλέψει για τον εξοπλισμό της επιχείρησης ή της ομάδας σου. Το μοντέλο του leasing περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας με ένα σταθερό, χαμηλό, μηνιαίο μίσθωμα, σε αντίθεση με το υψηλό κόστος της ιδιοκτησίας. Αντί να αγοράσεις το laptop, το χρησιμοποιείς με τη μορφή συνδρομής.

Το leasing σε σύγκριση με την αγορά συσκευών τεχνολογίας είναι μία συμφέρουσα λύση για κάθε τύπο επιχείρησης, η οποία ανοίγει νέους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων και ευελιξίας για τις εταιρείες.

Γιατί λοιπόν να το επιλέξεις;

  • Μετατρέπει το CaPex σε OpEx: Αγοράζοντας το προϊόν, έχεις ένα κόστος κεφαλαιακής δαπάνης (Capex) στον ισολογισμό της εταιρείας. Με το leasing, αυτό το κόστος γίνεται λειτουργική δαπάνη (Opex) και άρα παύει να είναι μία επένδυση που πρέπει να αποσβεστεί.
  • Ευελιξία: Όταν αγοράζεις μία συσκευή, τη χρησιμοποιείς για όσο τη χρειάζεσαι και μετά καταλήγει να σκονίζεται μέσα σε ένα συρτάρι, πιθανότατα χωρίς να έχει προλάβει να αποσβέσει τα χρήματά της. Όταν μισθώνεις τη συσκευή, μπορείς να την επιστρέψεις όταν δεν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις άλλο.
  • Βλάβη και αντικατάσταση: Αν υπάρξει βλάβη ή σπάσιμο της συσκευής, θα πρέπει να έχεις προβλέψει το κόστος επισκευής της (το οποίο πολλές φορές είναι τεράστιο). Με το leasing, το κόστος αυτό είναι καλυμμένο από τον Εκμισθωτή, ενώ συχνά έχεις και προσωρινή συσκευή για όσο επισκευάζεται η δική σου.
  • Αναβαθμίσεις: Με το μοντέλο του leasing, μπορείς να έχεις κάθε χρόνο το καινούριο μοντέλο της σειράς που έχεις επιλέξει, ενώ εάν αγόραζες το προϊόν, πιθανότατα θα είχες “ξεμείνει” με το ίδιο μοντέλο για χρόνια λόγω του υψηλού κόστους αγοράς του επόμενου.
  • Βιωσιμότητα: Επιλέγοντας μίσθωση του εξοπλισμού, ενεργοποιείς την κυκλική οικονομία, καθώς τα προϊόντα που επιστρέφεις ανακατασκευάζονται και προχωρούν στον επόμενο χρήστη και κερδίζουν άλλον έναν κύκλο ζωής.

Δες εδώ αναλυτικά περισσότερους λόγους να μισθώσεις, αντί να αγοράσεις ένα laptop, και θα πειστείς ότι το leasing είναι η καλύτερη επιλογή!

3+1 κορυφαία laptops με leasing για κάθε εταιρεία

Όσον αφορά το laptop που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση, το μοντέλο σίγουρα διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε επαγγελματία. Για ορισμένους επαγγελματίες, είναι απαραίτητο το laptop που χρησιμοποιούν να διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούν να ολοκληρώνουν πολύ εξειδικευμένες εργασίες.

Για παράδειγμα, ένας αρχιτέκτονας χρειάζεται ένα laptop με πολύ μεγάλη χωρητικότητα σκληρού δίσκου, προκειμένου να λειτουργούν “βαριά” προγράμματα απεικόνισης και φωτορεαλισμού. Από την άλλη, ένας αρθρογράφος που είναι συνέχεια σε κίνηση χρειάζεται ένα πιο compact laptop που να μπορεί να μετακινεί εύκολα, το ίδιο και ένας επιχειρηματίας που θέλει να διεκπεραιώνει καθημερινές εργασίες ή να κάνει παρουσιάσεις σε διάφορα μέρη.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε 4 laptops που καλύπτουν κάθε ανάγκη και ξεχωρίζουν για τις άριστες αποδόσεις τους σε κάθε περίπτωση.

High-end για εξειδικευμένες εργασίες

Ιδανικά για: Αρχιτέκτονες, graphic designers, developers, engineers, φωτογράφους, videographers, εταιρείες printing, medical engineers, software engineers, gamers, gaming testers, κ.α.

MacΒook Pro 14.2'' 2023 512GB/32GB | M2 Max 12Core/30core GPU

To πιο πρόσφατο μοντέλο της Apple στη σειρά MacBook Pro με οθόνη 14 ιντσών είναι ιδανικό εάν χρειάζεσαι να τρέξεις απαιτητικά προγράμματα και εφαρμογές αφού διαθέτει τεράστια ισχύ, ενώ παράλληλα η εξοικονόμηση ενέργειας έχει βελτιωθεί για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, έως και 22 ώρες.

Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Apple M2 Max 30-Cores παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε ό,τι περιεχόμενο χρειάζεται να εργαστείς, ενώ η οθόνη υποστηρίζει High Dynamic Range (HDR), με τα χρώματα να απεικονίζονται πιο ζωντανά.

Τέλος, ο δίσκος χωρητικότητας 1TB σου παρέχει αρκετό χώρο για όλα τα προγράμματα που θέλεις με υψηλές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης των δεδομένων, για να φορτώνουν όλα αστραπιαία χωρίς κολλήματα.

Χαρακτηριστικά

  • Μέγεθος Οθόνης: 14,2"
  • Επεξεργαστής: Apple M2 Max
  • RAM: 32GB
  • Τύπος Κάρτας Γραφικών: Apple M2 Max 30-Cores
  • Τύπος Σκληρού Δίσκου: SSD
  • Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου: 1TB

Levono Legion Slim 7 Laptop 16" IPS Core i7 13700H/32 GB/1 TB

Το Lenovo Legion Slim 7 ξεχωρίζει για την ισχύ του, χάρη στους επεξεργαστές Intel® Core™ 13ης γενιάς, με συνολικά 14 πυρήνες, οι οποίοι χαρίζουν εξαιρετική απόδοση. Είναι ιδανικό για δημιουργία περιεχομένου, streaming και φωτορεαλισμούς, με τις GPUs της σειράς NVIDIA® GeForce RTX™ 40, οι οποίες είναι εξαιρετικά γρήγορες.

Η διαγώνιος 16 ιντσών της οθόνης και το Lenovo PureSight Gaming πάνελ προσφέρει εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz, ενώ το AAR 93,6% χαρίζει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια οθόνης και ανάλυση.

Επιπλέον, το σύστημα ψύξης Lenovo Legion ColdFront 5.0 διατηρεί το laptop σε φυσιoλογική θερμοκρασία και λειτουργία, ακόμη και όταν δουλεύεις για πολλή ώρα στα πιο βαριά προγράμματα.

Χαρακτηριστικά

  • Μέγεθος Οθόνης: 16"
  • Επεξεργαστής: Intel Core i7 13700H 5.0 GHz
  • RAM: 32GB
  • Τύπος Κάρτας Γραφικών: GPU NVIDIA RTX 4060
  • Τύπος Σκληρού Δίσκου: PCIe NVMe
  • Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου: 1TB

Compact do-it-all

Ιδανικά για: Πωλητές, επαγγελματίες σε συνεχή κίνηση, αρθρογράφους, επιχειρηματίες καταστήματος, managers, καθηγητές, κ.α.

Dell Inspiron 7430 14" VA Core i7 1355U/16 GB/512 GB

Αν αναζητούσες ένα ευέλικτο laptop για να μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου όταν εργάζεσαι on the go, το Dell Inspiron 14 7430 είναιι ιδανικό, γιατί είναι 2-σε-1: Η αναδιπλούμενη οθόνη του επιτρέπει να μετατρέπεται στη στιγμή από laptop σε tablet! Έτσι, μπορείς να το χρησιμοποιείς όπου πηγαίνεις, να κάνεις παρουσιάσεις, τα πληκτρολογείς τα email σου ή απλώς να συμμετέχεις στα meetings σου με τον πιο εύκολο τρόπο.

Διαθέτει ισχυρό 10πύρηνο επεξεργαστή 13ης γενιάς Intel Core i7-1355U, ο οποίος πλαισιώνεται από 16GB μνήμης LPDDR5-4800 και σκληρό δίσκο M.2 PCIe NVMe SSD με χωρητικότητα 512 GB. Παράλληλα, διαθέτει οθόνη αφής 14” και προσφέρει ανάλυση FHD+, που χαρίζει κορυφαία ευκρίνεια.

Οι επικοινωνίες περνούν σε άλλο επίπεδο, με συστοιχία μικρόφωνων και σύστημα AI που μειώνει τον θόρυβο περιβάλλοντος, αλλά και κάμερα υψηλής ανάλυσης. Παράλληλα, με την πιστοποίηση TÜV Rheinland τα μάτια σου παραμένουν ξεκούραστα (ComfortView), αφού ελαχιστοποιείται το μπλε φως και μειώνει το τρεμόπαιγμα ώστε να δουλεύεις άνετα.

Χαρακτηριστικά

  • Μέγεθος Οθόνης: 14"
  • Επεξεργαστής: Intel Core i7-1355U
  • RAM: 16GB
  • Τύπος Κάρτας Γραφικών: Intel Iris Xe Graphics
  • Τύπος Σκληρού Δίσκου: PCIe NVMe
  • Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου: 512 GB

MacBook Air 13.6'' 512GB/16GB | M2 8core/10core GPU

Ο Μ2 επεξεργαστής, με νέας γενιάς CPU 8 πυρήνων εξοπλίζει αυτό το compact laptop με εξαιρετική απόδοση, για να ολοκληρώνεις τις εργασίες σου πιο γρήγορα από ποτέ. Η έως και 18 ώρες διάρκεια της μπαταρίας του σου επιτρέπει να εργάζεσαι αδιάκοπα, ακόμη και αν είσαι συνεχώς σε κίνηση.

Με το νέο MacBook Air, οι τηλεδιασκέψεις αναβαθμίζονται, με την 1080p FaceTime HD κάμερα με διπλάσια ανάλυση και επιδόσεις χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, η διάταξη τριών μικροφώνων που εστιάζει στη φωνή σου, αντί για όσα συμβαίνουν γύρω σου, και το σύστημα τεσσάρων ηχείων με χωρικό ήχο, θα σου προσφέρει μία μοναδική εμπειρία.

Χαρακτηριστικά

  • Μέγεθος Οθόνης: 13.6"
  • Επεξεργαστής: Apple M2
  • RAM: 16GB
  • Τύπος Κάρτας Γραφικών: 10 Core GPU
  • Τύπος Σκληρού Δίσκου: SSD
  • Χωρητικότητα Σκληρού Δίσκου: 512 GB

 

Είτε ενδιαφέρεσαι για ένα πολύ ισχυρό laptop, είτε για ένα πιο ευέλικτο που θα προσαρμόζεται στην κινητικότητά σου, οι παραπάνω συσκευές θα σε εξυπηρετήσουν στο έπακρο.

Όποιες και αν είναι η ανάγκες σου ως επαγγελματίας, μπορείς να κάνεις leasing τα κορυφαία laptop που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και να απογειώσεις την παραγωγικότητά σου, ή να εξοπλίσεις την ομάδα σου με top-notch συσκευή και να αναβαθμίσεις την ποιότητα της παραγόμενης εργασίας και να παραμείνεις ανταγωνιστικός.

Και όλα αυτά, ενώ επωφελείσαι από όλα τα προνόμια που σου προσφέρει το leasing σε σύγκριση με την αγορά ενός laptop τέτοιας κατηγορίας.

Ανάγνωση επόμενου

iPhone 15 Pro leasing
leasing