Leasing για επιχειρήσεις

6 trends τεχνολογίας για τις επιχειρήσεις το 2024

τεχνολογία

Ως επιχειρηματίας, μπορεί να μην βρίσκεσαι πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, ωστόσο πρόκειται για έναν παράγοντα που εξακολουθεί να παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απόδοση της επιχείρησής σου. Δεδομένου του πόσο έχει αλλάξει το επιχειρηματικό τοπίο μετά την πανδημία και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που είδαμε το 2023, οι τάσεις της τεχνολογίας θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2024. 

Νέες υποδομές που μας συστήθηκαν την περασμένη χρονιά, όπως το 5G, θα συνεχίσουν να κερδίζουν έδαφος, καθιερωμένα προϊόντα, όπως λογισμικά ασφαλείας θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μικρές επιχειρήσεις, ενώ υπηρεσίες που έκαναν δειλά την εμφάνισή τους, όπως το Device-as-a-Service θα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.  

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά ποιες τεχνολογικές τάσεις πρέπει να έχουν στο νου τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2024 - και έπειτα! 

 

1. Η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πιο διαδεδομένη

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι από τα πιο “καυτά” θέματα τεχνολογίας εδώ και χρόνια. Πώς εφαρμόζονται όμως στο επιχειρηματικό τοπίο; Με άπειρους τρόπους! Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει τον ασφαλιστικό κλάδο βελτιώνοντας τη διαχείριση των προκλήσεων για τους ασφαλιστές και δημιουργώντας μια καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη. 

Σε έρευνά της, η IBM βρήκε ότι το 35% των εταιρειών χρησιμοποιεί ήδη τεχνητή νοημοσύνη και άλλο ένα 42% διερευνά περιπτώσεις χρήσης της. 

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το φάσμα της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης θα ανοίξει κι’ άλλο φέτος, από φωνητικούς βοηθούς, εξατομικευμένες εμπειρίες πελατών μέχρι υπηρεσίες chatbot ηλεκτρονικού εμπορίου και ανάπτυξη αυτοματοποιημένων αλγορίθμων. 

 

2. Η κάλυψη του 5G θα αυξηθεί

Ο αντίκτυπος του 5G στις επιχειρήσεις μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι σημαντικός. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G ξεκίνησε το 2019, αλλά η πανδημία καθυστέρησε σημαντικά την κυκλοφορία του τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ωστόσο, τα οφέλη από την υιοθέτηση της πέμπτης γενιάς συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης και λήψης δεδομένων από ό,τι μπορούν να παρέχουν τα δίκτυα 4G. 

Μάλιστα, το πιο πρόσφατο μοντέλο της Apple, το iPhone 15 Pro, έκανε ένα τεράστιο άλμα προς το 5G, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Σύμφωνα με τη Speedsmart, οι 5G ταχύτητες λήψης δεδομένων του νέου μοντέλου είναι μεταξύ 15-25% υψηλότερες από τα προηγούμενα μοντέλα, ξεπερνώντας ακόμη και το δίκτυο της T-Mobile, με ταχύτητα λήψης 300 Mbps στις ΗΠΑ. 

Αυτό σημαίνει γρηγορότερη και απρόσκπτη δουλειά, από οπουδήποτε και αν εργάζονται οι επαγγελματίες. 

 

3. Η ενσωμάτωση των remote εργαζομένων θα τελειοποιηθεί

Καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας, θα βασίζονται περισσότερο στην τεχνολογία για να πετύχουν μια επιτυχημένη διαδικασία ενσωμάτωσης για υπαλλήλους που εργάζονται απομακρυσμένα.

Η ενσωμάτωση είναι αναπόσπαστο μέρος της πρόσληψης νέων υπαλλήλων, καθώς πρέπει να λάβουν τον εξοπλισμό τους, να ενημερωθούν για τις ευθύνες τους και την εταιρική κουλτούρα, να εκπαιδευτούν κατάλληλα. Οι εταιρείες θα στραφούν σε ειδικά λογισμικά για απομακρυσμένη ενσωμάτωση, αλλά και υπηρεσίες εξοπλισμού των εργαζομένων τους, όπως το leasing laptop/tablet.  

 

4. Θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια

Η στροφή σε νέες πρακτικές εργασίας έχει δημιουργήσει και νέες μορφές απάτης, με κακόβουλα λογισμικά να εξελίσσονται ως απάντηση στην αυξανόμενη χρήση ψηφιακού υλικού στο χώρο εργασίας. 

Καθώς η ψηφιοποίηση ενισχύεται κάθε χρόνο, έτσι και η κυβερνοασφάλεια θα δει αυξημένο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις το 2024. 

 

5. Τα “Superapps” θα αναδειχθούν ως η επόμενη γενιά επιχειρηματικού λογισμικού

Η Gartner προβλέπει ότι το 2024 θα ξεκινήσει μια ευρεία ανάπτυξη και χρήση αυτών που ονομάζει υπερ-εφαρμογές, ή superapps. Αυτές οι εφαρμογές θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση και την ενοποίηση διαφορετικών υπηρεσιών σε μια εύχρηστη εφαρμογή. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση αυτών των εφαρμογών για να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες για τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές. 

Σήμερα, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί το Slack για την επικοινωνία των ομάδων, το Outlook για αποστολή εγγράφων, το Salesforce για τη διαχείριση πελατών, το Monday.com για τον προγραμματισμό έργων και το Google Drive για την αποθήκευση πληροφοριών εταιρείας. Η ενοποίηση όλων των υπηρεσιών αυτών σε μία super-εφαρμογή συμβάλλει τόσο στην απλοποίηση όσο και στην προστασία δεδομένων.  

 

6. Το Device-as-a-Service θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο

Η παγκόσμια αγορά Device as a Service (DaaS) γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη και εξέλιξη, ωθούμενη από την αυξανόμενη υιοθέτηση υπηρεσιών που βασίζονται σε συνδρομές και την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση από τις επιχειρήσεις για αποτελεσματική διαχείριση των συσκευών τους.  

Η υπηρεσία DaaS προσφέρει στις εταιρείες κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, παρέχοντας τις συσκευές που χρειάζονται και τη διαχείρισή τους, με ένα μοντέλο συνδρομής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τις διαδικασίες τους για την προμήθεια, τη διαχείριση και τη συντήρηση συσκευών, να παραμένουν ευέλικτοι και να χρησιμοποιούν ενημερωμένα μοντέλα, και να μετατρέπουν το CaPex τους σε OpEx.

Οι βασικοί παράγοντες της ραγδαίας ανάπτυξης που γνωρίζει αυτή η αγορά περιλαμβάνουν τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, την ευελιξία, την ανακούφιση από επιπλέον κόστη και την απλοποιημένη διαχείριση του κύκλου ζωής των συσκευών. Καθώς οι εταιρείες δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αγκαλιάζουν την απομακρυσμένη εργασίας, η ζήτηση για λύσεις DaaS αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο. 

 

Επωφελήσου από την τεχνολογία που εξελίσσεται ραγδαία

Οι τάσεις της τεχνολογίας μπορούν να αλλάξουν γρήγορα με βάση πολλούς παράγοντες, ωστόσο οι τεχνολογίες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι πιθανό να συνεχίσουν να αναπτύσσονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και τα επόμενα χρόνια με βάση τον αυξανόμενο ρυθμό υιοθέτησής τους, την απόδοση της επένδυσης και τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο διαδεδομένη και, τελικά, πιο προσβάσιμη. 

Αν ανήκεις στην σφαίρα των επαγγελματιών, επωφελήσου από το leasing της finloup και το momentum του Device-as-a-Service για να ανακαλύψεις όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η καινοτόμα αυτή υπηρεσία - που ήρθε για να μείνει - για την επιχείρησή σου.  

Δες τις συσκευές εδώ και κάνε την αίτησή σου.

Ανάγνωση επόμενου

iPhone leasing
4 δωρεάν iOS εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων για επιχειρήσεις