ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

4 δωρεάν iOS εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων για επιχειρήσεις

4 δωρεάν iOS εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων για επιχειρήσεις

Για γρήγορη και εύκολη επικοινωνία, η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messaging) είναι πιο βολική από τα emails και πιο ασφαλής από τα SMS – τουλάχιστον εάν έχεις την κατάλληλη εφαρμογή! Μια εφαρμογή μηνυμάτων σου επιτρέπει να ανταλλάσσεις με ασφάλεια πληροφορίες με υπαλλήλους, πελάτες και συναδέλφους χωρίς να κινδυνεύουν τα δεδομένα σας. 

Αν και καμία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι απολύτως αλάνθαστη, ρίξε μία ματιά σε αυτές τις 4 εφαρμογές ανταλλαγής ασφαλών μηνυμάτων (secure messaging), ειδικά αν θέτεις σε προτεραιότητα το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων σου. 

 

Τι είναι οι εφαρμογές ανταλλαγής ασφαλών μηνυμάτων (secure messaging); 

Οι εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων είναι πλατφόρμες λογισμικού που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν και να μεταφέρουν πληροφορίες μέσω μιας επαφής υψηλής ασφάλειας. Οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς χρησιμοποιώντας διάφορα μέτρα κυβερνοασφάλειας, όπως κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και μηνύματα αυτοκαταστροφής. 

 

Γιατί να χρησιμοποιείς μια εφαρμογή ασφαλών μηνυμάτων για την επιχείρησή σου; 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μια τέτοια εφαρμογή είναι ζωτικής σημασίας για επιχειρηματικές δραστηριότητες, είτε δραστηριοποιείσαι σε έναν ευαίσθητο κλάδο, όπως η υγειονομική περίθαλψη, είτε απλά θέλεις να διασφαλίσεις την ασφάλεια των ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων. Ορισμένοι λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις χρειάζονται εφαρμογές ανταλλαγής ασφαλών μηνυμάτων είναι οι εξής: 

  • Προστασία απόρρητων εταιρικών δεδομένων: Μια εφαρμογή ασφαλών μηνυμάτων χρησιμοποιεί προηγμένη κρυπτογράφηση και άλλες μεθόδους για να διασφαλίσει ότι οι μόνοι που θα δουν ένα μήνυμα είναι οι παραλήπτες. Αυτό διατηρεί ασφαλή τα πιο ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας, από χάκερ ή από ανταγωνιστές, για παράδειγμα. 
  • Συμμόρφωση με τους κανονισμούς δεδομένων: Πολλές επιχειρήσεις πρέπει να προστατεύσουν τα δεδομένα των πελατών και των υπαλλήλων, σύμφωνα με τους διεθνής νόμους απορρήτου, οι οποίοι βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη εφαρμογή τα τελευταία χρόνια, όπως το GDPR.  

 

4 εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων για επιχειρήσεις 

Pryvate

Το Pryvate Now είναι μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία επικοινωνίας με πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, που σας επιτρέπει να στέλνετε κρυπτογραφημένα μηνύματα, να πραγματοποιείτε φωνητικές κλήσεις και να μοιράζεστε εικόνες. Διαθέτει μια έκδοση Enterprise για επιχειρηματική χρήση, η οποία περιλαμβάνει ασφαλείς βιντεοκλήσεις και κοινή χρήση αρχείων. Ακόμη, περιλαμβάνει εργαλεία για διαχείριση πολλών χρηστών και τηλεδιάσκεψη με πολλά μέλη της ομάδας. Υπάρχει επίσης δυνατότητα κρυπτογραφημένης και ασφαλούς αποθήκευσης αρχείων. 

Η βασική έκδοση της εφαρμογής είναι δωρεάν αλλά μπορείς να πάρεις και την Enterprise έκδοση με ένα μικρό ποσό τον μήνα. 

Signal Private Messenger

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και o φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός του καθιστούν το Signal κορυφαία επιλογή για επαγγελματίες, που θέλουν μια γρήγορη και εύκολη λύση στα προβλήματα ασφάλειας της επικοινωνίας τους. 

Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να δημιουργούν κρυπτογραφημένες ομάδες για ιδιωτικές συνομιλίες. Το Signal χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου και τις επαφές σας, επομένως δεν χρειάζεται να θυμάστε επιπλέον ονόματα χρήστη ή κωδικούς πρόσβασης ή να διατηρείτε ξεχωριστή λίστα επαφών. 

Telegram Messenger

Εκτός από τα δωρεάν μηνύματα, το Telegram προσφέρει εύκολο συγχρονισμό των συνομιλιών σας σε διάφορες συσκευές, ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις μια συνομιλία στο iPhone σου και να τη συνεχίσεις στο MacBook σου, χωρίς να χάσεις τίποτα!  

Αν θέλεις μια πραγματικά ασφαλή συνομιλία που δεν αφήνει κανένα ίχνος, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία μυστικών συνομιλιών! Όταν ενεργοποιείται αυτό το χαρακτηριστικό, όλες οι συνομιλίες θα αυτοκαταστρέφονται (σε όλες τις εμπλεκόμενες συσκευές), ενώ κανένα από τα αρχεία που μοιράζεσαι δεν αποθηκεύεται πουθενά. 

Wire

Το Wire είναι μια κρυπτογραφημένη πλατφόρμα που σου επιτρέπει να πραγματοποιείς προστατευμένες κλήσεις συνδιάσκεψης και να μοιράζεσαι με ασφάλεια έγγραφα με άλλα μέλη της ομάδας. Μπορείς να δημιουργήσεις ομαδικές συνομιλίες, όπου μπορείτε να μοιράζεστε συνδέσμους και αρχεία, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ένα χρονόμετρο ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να διαγραφούν οριστικά.  

Με το Wire, μπορείς να ξεκινήσετε ομαδικές κλήσεις στις οποίες μπορείς να προσκαλέσεις έως και 100 μέλη της ομάδας!  

Οι καλύτερες συσκευές που υποστηρίζουν τις εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων

Η προστασία των δεδομένων της επιχείρησής σου και των δεδομένων των πελατών σου πρέπει πάντα να αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά εάν η επιχείρησή σου διαχειρίζεται συχνά προσωπικές και απόρρητες πληροφορίες. 

Γι’ αυτό το να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ασφάλεια των δεδομένων θα σε βοηθήσει να αποφύγεις κίνδυνους παραβίασης. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι και οι εφαρμογές ασφαλών μηνυμάτων, για να είσαι πάντα σίγουρος ότι η επικοινωνία σου είναι όσο πιο προστατευμένη γίνεται! 

Και, φυσικά, προκειμένου να υποστηρίξεις τις εφαρμογές αυτές, αλλά και να διεκπεραιώνεις με ασφάλεια, ταχύτητα και υψηλή απόδοση τις καθημερινές εργασίες της επιχείρησής σου, χρειάζεσαι τις πιο κορυφαίες συσκευές της αγοράς.  

Εδώ θα βρεις τα καλύτερα iPhone, MacBook και iPads, τα οποία μπορείς να μισθώσεις με ευέλικτο leasing και να επωφεληθείς από βελτιωμένες ταμειακές ροές, να αποφύγεις τα υψηλά κόστη που ενέχει η αγορά τέτοιων συσκευών, αλλά και τα απροσδόκητα κόστη επισκευών που μπορεί να χρειαστούν. Κάνε την αίτησή σου σήμερα σε λίγα απλά βήματα. 

Reading next

τεχνολογία
E-waste: Πόσο «κοστίζουν» οι τεχνολογικές μας συνήθειες στο περιβάλλον;