Leasing για επιχειρήσεις

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να αγοράζεις συσκευές και να ξεκινήσεις το leasing

leasing τεχνολογίας

Αν έχεις επιχείρηση, πιθανότατα να αγοράζεις όλες τις τεχνολογικές συσκευές (laptops, smartphones, tablets, κ.λ.π.) που χρησιμοποιείς εσύ ή η ομάδα σου. Και πιθανότατα να έχεις να αντιμετωπίσεις υψηλά κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες, που θα προτιμούσες να υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να εξαλειφθούν.

Ας πούμε ότι χρειάζεσαι ένα καινούριο laptop για έναν νέο υπάλληλο. Περνάς από τη διαδικασία να το παραγγείλεις, να πληρώσεις, να το ρυθμίσεις και να βεβαιωθείς ότι θα φτάσει στα χέρια του εργαζόμενου (αν δουλεύει remotely). Στη συνέχεια, φυσικά, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν στην πορεία (π.χ. επισκευές ή απόρριψη). Σκέψου τώρα να έπρεπε να εξοπλίσεις όχι ένα, αλλά πέντε επαγγελματίες της ομάδας σου! Πολλά να διαχειριστείς. 

Ευτυχώς, η υπηρεσία του leasing ηλεκτρονικών συσκευών έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να λύσει αυτά τα προβλήματα. Και αυτός είναι ο λόγος που, είτε έχεις μία ομάδα ανθρώπων στην εταιρεία σου, είτε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχει έρθει η ώρα να σταματήσεις να αγοράζεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό της επιχείρησής σου και να ξεκινήσεις να τον μισθώνεις με leasing. 

Ο τρόπος που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία αλλάζει 

Η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση στις τεχνολογικές συσκευές που χρειάζονται είναι αναπόφευκτη.

Μάλιστα, ένα εκπληκτικό 87% IT στελεχών σ περιμένουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο του IT θα μισθώνουν τον εξοπλισμό τους έως το 2025 (Deloitte). 

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται ραγδαία και τα χαρακτηριστικά των συσκευών - τόσο στο λογισμικό τους όσο και στα υλικά της κατασκευής τους - να αναβαθμίζονται με ταχύτητες φωτός, η επένδυση σε συσκευές που πολύ συντομότερα από το αναμενόμενο θα γίνονται ξεπερασμένες, δεν βγάζει νόημα. 

Επιπλέον, η αγορά των πιο εξελιγμένων και high-end μοντέλων που καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες ενός επαγγελματία έχει γίνει σχεδόν απαγορευτική, λόγω του υπέρογκου κόστους αγοράς. Για παράδεγμα, ένα laptop το οποίο μπορεί να χρειάζεται ένας videographer για να υποστηρίξει προγράμματα επεξεργασίας περιεχομένου, ή ένας αρχιτέκτονας για να χειριστεί προγράμματα φωτορεαλισμού, μπορεί να κοστίζει περισσότερα από 2000€. 

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να διαχειριστούν μόνοι τους τις ταμειακές ροές τους σε ένα αβέβαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον εύρεσης πελατών.

Πολλοί από τους επαγγελματίες που ανήκουν σε επαγγελματικούς κλάδους παρόμοιους με τους παραπάνω, είτε συμβιβάζονται σε συσκευές κατώτερων προδιαγραφών γιατί δεν μπορούν οικονομικά να υποστηρίξουν την αγορά των τελευταίων μοντέλων (και άρα χάνουν πολύτιμο χρόνο στις παραδόσεις τους και μειώνουν την ποιότητα της δουλειάς τους), ή καταφεύγουν σε καταναλωτικά δάνεια, τα οποία αποπληρώνουν σε διάστημα περίπου δύο χρόνων, μέσα στο οποίο έχουν ήδη κυκλοφορήσει νέα, πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Είναι ακριβώς αυτά τα προβλήματα που έχουν φέρει τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων τεχνολογίας στην μίσθωσή τους. Δεν είναι τυχαίο που την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη ιδρύονται ολοένα και περισσότερες DaaS (Device-as-a-Service) εταιρείες, όπως η Grover, η Everphone, η Topi, η ισπανική Simplr και πολλές άλλες, οι οποίες προσφέρουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μισθώνουν ηλεκτρονικές συσκευές.

Αυτή η ευρεία υιοθεσία του leasing τεχνολογίας είναι απόδειξη ότι το μοντέλο αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις, δίνοντάς τους έναν εναλλακτικό, ευέλικτο και οικονομικά ωφέλιμο τρόπο να χρησιμοποιούν τις συσκευές που χρειάζονται.  

Γιατί είναι η χρήση τεχνολογίας καλύτερη από την ιδιοκτησία; 

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά, επιλέγοντας το leasing τεχνολογίας, αντί της αγοράς. Όπως είδαμε και στα παραδείγματα παραπάνω, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους επαγγελματίες να αποφεύγουν τα πολύ υψηλά ποσά που πρέπει να δίνουν «μπροστά» για την αγορά των συσκευών που χρειάζονται, βελτιώνοντας έτσι τις ταμειακές ροές τους.

Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πάντα μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, αφού το leasing επιτρέπει την αναβάθμιση του εξοπλισμού σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με το leasing, η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει μία συσκευή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έπειτα είτε να την επιστρέψει, είτε να πάρει το επόμενο μοντέλο.  

Αυτή η ευελιξία επιτρέπει επίσης στις εταιρείες με μεγάλες ομάδες να αυξομειώνουν τον εξοπλισμό τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Έτσι, αποφεύγουν να αφήνουν συσκευές στο συρτάρι να παλιώνουν, επειδή έχει γίνει μείωση στον αριθμό των εργαζομένων τους.

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε το μεγάλο πλεονέκτημα της ασφάλειας, αφού τα περισσότερα πλάνα leasing περιλαμβάνουν κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς με μία μικρή συμμετοχή του μισθωτή, γλυτώνοντας την επιχείρηση από αναπάντεχα κόστη επισκευής και χρονοβόρες διαδικασίες.

Αλλά η χρήση έναντι της ιδιοκτησίας έχει περισσότερα πλεονεκτήματα. Η αγορά συσκευών συμβάλλει σημαντικά στα ηλεκτρονικά απόβλητα, με πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους να καταλήγουν στις χωματερές σήμερα (Ηνωμένα Έθνη).

Υιοθετώντας το μοντέλο του leasing, συμμετέχεις ενεργά στην κυκλική οικονομία. Έτσι, αντί να σκονίζονται σε συρτάρια ή να καταλήγουν στα σκουπίδια μολύνοντας το περιβάλλον, το leasing προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των συσκευών και την παράταση του χρόνου ζωής τους, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά απόβλητα. 

Ακόμη να ξεκινήσεις;  

Υιοθετώντας τον νέο τρόπο να χρησιμοποιείς την τεχνολογία της επιχείρησής σου, ξεκλειδώνεις ένα εύρος από οφέλη και εξασφαλίζεις την ετοιμότητα και την απόδοσή σου, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να έρθουν στο μέλλον. 

Είτε αυτές αφορούν ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο που εργάζεσαι είτε απροσδόκητες ζημιές, το leasing σου παρέχει την ασφάλεια που τόσο χρειάζεσαι σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, συνεχείς αλλαγές και αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Ξεκίνα να μισθώνεις τον εξοπλισμό της επιχείρησής σου, διαλέγοντας μία από τις καλύτερες συσκευές της αγοράς και επιλέγοντας ένα από τα πλάνα leasing της finloup, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να σου παρέχουν την οικονομική και λειτουργική ευελιξία που τόσο επιθυμείς! 

Δες τα προϊόντα εδώ. 

Reading next

leasing τεχνολογία
iPhone leasing