Leasing για ιδιώτες

Καινούριο iPhone κάθε χρόνο; Έτσι θα το πετύχεις και θα γλιτώσεις εκατοντάδες ευρώ!

leasing iphone

Από τότε που ο Steve Jobs ανακοίνωσε το πρώτο iPhone σε ένα MacWorld event το 2007, η Apple έχει κυκλοφορήσει 38 μοντέλα, μαζί με την τελευταία σειρά του iPhone 14. Το 2021 υπήρχαν πάνω από 1 δισ. ενεργά iPhones στον κόσμο, σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook.

Όλοι έχουμε δει εικόνες αυτά τα χρόνια από τεράστιες ουρές ανθρώπων έξω από καταστήματα, να περιμένουν για την αγορά του πιο πρόσφατου iPhone. Η Apple λανσάρει το νέο μοντέλο του iPhone κάθε χρόνο και πολλοί από τους αφοσιωμένους χρήστες της στοχεύουν να έχουν κάθε χρόνο την καινούρια, πιο εξελιγμένη έκδοση.

Και όχι άδικα, αφού κάθε έκδοση ενός iPhone αποκαλύπτει καινούρια χαρακτηριστικά και δυνατότητες που προσφέρουν νέες εμπειρίες στους χρήστες. Για παράδειγμα, το iPhone 4 το 2011 έφερε στο προσκήνιο την πρώτη selfie μπροστινή camera, ενώ το iPhone 5S το 2013 εισήγαγε το πρώτο Touch ID σκανάρισμα δαχτυλικού αποτυπώματος. Το iPhone 12 έχει να επιδείξει μεγαλύτερη οθόνη, γρηγορότερο 5G δίκτυο, το iPhone 14 πιο εξελιγμένες κάμερες και ταχύτερους επεξεργαστές.

Φυσικά, κάθε νέο μοντέλο με εξελιγμένα χαρακτηριστικά έρχεται και με το αντίστοιχο κόστος, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, ενώ κάθε χρόνο η τιμή κυκλοφορίας του iPhone αυξάνεται, φτάνοντας φέτος τον τετραψήφιο αριθμό στην πιο απλή έκδοση του iPhone 14 128 GB. Ωστόσο, όσοι θέλουν να απολαμβάνουν κάθε χρόνο το νέο iPhone, μπαίνουν στη διαδικασία μόλις κυκλοφορήσει το επόμενο να πουλάνε το προηγούμενο και να συμπληρώνουν χρήματα για να το αγοράσουν. Μία διαδικασία η οποία κοστίζει. Και μάλιστα πολλά.

Και αν σου λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιείς κάθε χρόνο το καινούριο μοντέλο iPhone που βγάζει η Apple, εξοικονομώντας εκατοντάδες ευρώ σε σύγκριση με το να αγοράζεις και να πουλάς;

Ο τρόπος αυτός είναι να κάνεις leasing του κινητού, και όχι αγορά. Να μισθώνεις, δηλαδή, το πιο πρόσφατο μοντέλο για 12 μήνες, έτσι ώστε όταν το επόμενο φθινόπωρο κυκλοφορήσει το καινούριο, να κάνεις απλώς αναβάθμιση του leasing σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις πολλά χρήματα, αλλά και χρόνο.

Φυσικά, δεν περιμένουμε να πιστέψεις απλά στα λόγια μας, γι’ αυτό πάμε να κάνουμε μία άσκηση με πραγματικά νούμερα, την οποία μπορείς να ελέγξεις και να επαληθεύσεις.

Θα δούμε λοιπόν πόσο κοστίζει να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο το iPhone σου με τη μέθοδο της αγοραπωλησίας και με τη μέθοδο του leasing.

Για την άσκηση, έχουμε χρησιμοποιήσει το εργαλείο της εταιρείας pandas, το οποίο εκτιμά πόσο μπορείς να πουλήσεις το κινητό σου, ανάλογα με το μοντέλο και την κατάστασή του. Το παράδειγμα αφορά το iPhone 13 128 GB σε άριστη κατάσταση και αναβάθμισή του στο iPhone 14 128 GB (με τιμές κυκλοφορίας στην Ελλάδα).

Αναβάθμιση σε νέο iPhone: Πόσο κοστίζει με αγορά VS με leasing

Έστω ότι...

  • Αγόρασες το iPhone 13 128GB όταν κυκλοφόρησε στα 969€.
  • Με βάση το εργαλείο της εταιρείας pandas, το πούλησες σε 12 μήνες σε άριστη κατάσταση για 404€ για να πάρεις το iPhone 14 GB.
  • Άρα έχεις χάσει 565€.
  • Το iPhone 14 128GB κυκλοφόρησε στα 1069€. Άρα, εάν έχεις πάρει 404€ από την πώληση του προηγούμενου, πρέπει να συμπληρώσεις +665€ για να το αγοράσεις.
  • Επομένως, μέχρι στιγμής έχεις χάσει από την τσέπη σου 565€ (η χασούρα από το την αγοραπωλησία του iPhone 13) + 665€ (τα επιπλέον χρήματα που έπρεπε να συμπληρώσεις για το iPhone 14) = 1230€.

Ενώ...

  • Αν κάνεις leasing του iPhone 13 128GB από τη finloup με 36,90€ / μήνα για 12 μήνες, θα πληρώσεις 442,8€. Δεν δίνεις μετά κάποιο επιπλέον ποσό για να αναβαθμίσεις στο iPhone 14.
  • Επομένως, 1230€ που έχεις ξοδέψει για αναβάθμιση μοντέλου μέσα σε 1 χρόνο με αγοραπωλησία μείον 442,8€ για αναβάθμιση με leasing = 787,2€ εξοικονόμηση!

Σου ακούγεται εξωφρενικό το ποσό που μπορείς να γλιτώσεις; Κι’ όμως, είναι αληθινό! Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Κάθε φορά που βγαίνει το νέο iPhone, εσύ μπορείς να αναβαθμίζεις με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο!

Επιπλέον προνόμια

Φυσικά, τα οφέλη του να κάνεις leasing κάθε χρόνο το νέο iPhone δεν είναι μόνο οικονομικά. Η υπηρεσία αυτή σου προσφέρει επιπλέον προνόμια, τα οποία δεν έχεις πάντα με την αγορά μίας συσκευής. Αυτά περιλαμβάνουν:

Κάλυψη. Η επισκευή των iPhone κοστίζει αρκετά, ειδικά όταν πρόκειται για τα γνήσια ανταλλακτικά, όπως η οθόνη. Με το leasing, δεν έχεις να ανησυχείς για τα κόστη αυτά. Το f-insurance της finloup περιλαμβάνεται σε κάθε leasing πρόγραμμα και καλύπτει την πρώτη επισκευή της συσκευής σε περίπτωση ζημιάς, ενώ ανά περίπτωση προσφέρει και συσκευή αντικατάστασης.

Καμία δέσμευση. Πολλοί καταναλωτές αγοράζουν το iPhone τους με δόσεις μέσω καταναλωτικού δανείου, λόγω της απαγορευτικής τιμής του. Το leasing, όμως, δεν αποτελεί δάνειο που πρέπει να αποπληρώσεις. Εάν δεν μπορείς πλέον να το εξυπηρετείς, απλά σταματάς να πληρώνεις και επιστρέφεις τη συσκευή σου. Έτσι, δεν επιβαρύνεσαι με χρέος και παραμένεις ξέγνοιαστος.

Επιβράβευση. Ως σταθερός πελάτης leasing της finloup, θα επωφελείσαι από επιπλέον προνόμια, όπως εκπτώσεις, δώρα, ειδικές προσφορές, κλπ.

 

Όπως ακριβώς με όλο το φάσμα της τεχνολογίας, έτσι και με το iPhone, το leasing είναι η υπηρεσία η οποία μπορεί να κάνει τέτοιου είδους συσκευές προσιτές σε όλους, και χωρίς να χρειάζεται να ξοδευτεί ένα υπέρογκο ποσό. Η πρόσβαση στην τεχνολογία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και πλέον δεν ανήκει μόνο σε μερικούς προνομιούχους. Τώρα, η τεχνολογία ανήκει σε όλους.

Reading next

MacBook leasing
Capex Opex leasing