ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

10 iPhone apps που θα διευκολύνουν τη δουλειά σου

iphone apps

Ως επιχειρηματίας, σίγουρα αναζητάς συνεχώς τρόπους να βελτιστοποιείς τις καθημερινές εργασίες και να κερδίζεις χρόνο μέσα στην ημέρα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές iPhone εφαρμογές (apps) που μπορούν να σε βοηθήσουν ακριβώς με αυτό που χρειάζεσαι - από τη διαχείριση των διάφορων tasks μέχρι και τα λογιστικά.

Το iPhone και το iPad έχουν εξελιχθεί σε πανίσχυρα εργαλεία τεχνολογίας, που σε βοηθούν να διαχειριστείς μία φορτωμένη εργασιακή ημέρα. Ωστόσο, με 2,2 εκατομμύρια εφαρμογές (!) στο τεράστιο store της Apple, το να εντοπίσεις το κατάλληλο app που θα σου λύσει τα χέρια σε συγκεκριμένους τομείς μπορεί να μοιάζει μεγάλη πρόκληση.

Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα iPhone apps, ειδικά για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις μια πιο παραγωγική και αποδοτική εργασιακή ημέρα.

Τα 10 καλύτερα iPhone apps για επαγγελματίες

Calendar: Fantastical (δωρεάν)

Το Fantasical αποτελεί μια διαισθητική, εύχρηστη εναλλακτική λύση στη στοκ εφαρμογή ημερολογίου του iPhone, κυρίως γιατί πετυχαίνει μια ισορροπία μεταξύ των χαρακτηριστικών του και της ευκολίας και μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου.

Μπορείς να εναλλάσσεις την προβολή του ημερολογίου ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα, τρίμηνο ή έτος και να επιλέξεις να δεις αναλυτικές πληροφορίες για μεμονωμένα συμβάντα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωνητικές εντολές για να προσθέσεις κάποιο συμβάν, «Συνάντηση με τον τάδε στις 2 μ.μ. την Τρίτη», ενώ σε ενημερώνει όταν πλησιάζει το ραντεβού/συμβάν.

Task manager: Things 3 (επί πληρωμή)

Το Things σε βοηθάει να συγκεντρώνεις τις σκέψεις σου, να οργανώνεσαι, να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου και να διαχειρίζεσαι τα βασικά tasks. Η επέκταση Share της εφαρμογής σου επιτρέπει να δημιουργείς to-dos λίστες από άλλες εφαρμογές ή να χρησιμοποιείς τη Siri σε οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και να εισάγεις tasks από τις Υπενθυμίσεις (Reminders).

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με Apple Watch, Calendar, Siri, Υπενθυμίσεις και Ειδοποιήσεις. Το νέο κουμπί Magic Plus σου επιτρέπει επίσης να κάνεις drag and drop τα tasks σου οπουδήποτε σε μια λίστα μέσα στο app.

Εφαρμογή σκάνερ: CamScanner (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Μερικές φορές χρειάζεται να μετατρέψεις ένα κομμάτι χαρτί σε ηλεκτρονική μορφή σε μία στιγμή που δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε εκτυπωτή σκάνερ. Το CamScanner έρχεται να σε σώσει, μετατρέποντας την κάμερα του iPhone σου σε σαρωτή και μετατρέποντας γρήγορα έντυπα έγγραφα σε JPEG ή PDF.

Αποθήκευσε τα αρχεία CamScanner στο cloud ή μοιράσου τα απευθείας μέσω email ή SMS. Η εφαρμογή προσφέρει βελτιστοποίηση της ποιότητας σάρωσης και έξυπνη περικοπή, ώστε οι αποδείξεις, τα συμβόλαιά σου, οι πίνακες και άλλα έγγραφα να φαίνονται επαγγελματικά.

To-do λίστα: Todoist (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Το Todoist σε βοηθά να εκτελείς ό,τι έχεις να κάνεις, προσθέτοντας επιπλέον λειτουργικότητες στις παραδοσιακές λίστες υποχρεώσεων. Εκτός από τη δημιουργία απλών checklists, μπορείς να ορίσεις ημερομηνίες λήξης και να ταξινομήσεις τις εργασίες κατά προτεραιότητα. Δύο εκδόσεις του app επί πληρωμή, ιδίως το Business plan, σου επιτρέπει να συνεργάζεσαι και με το υπόλοιπο προσωπικό/συναδέλφους.

App παραγωγικότητας: OmniFocus 3 (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Το OmniFocus 3 είναι ένα all-in-one app παραγωγικότητας, που σου επιτρέπει να καταγράφεις όλες τις εργασίες σου και να τις ομαδοποιείς σε projects. Μπορείς να προσαρμόσεις tasks και projects προσθέτοντας συνεργάτες και επίπεδα προτεραιότητας. Το OmniFocus ξεχωρίζει γιατί είναι εύκολο στην πλοήγηση και μπορείς να μοιράζεσαι τις ειδοποιήσεις με το Apple Watch.

Data on demand: Wolfram Alpha (επί πληρωμή)

Το Wolfram Alpha είναι μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια, ενώ παράλληλα σου προσφέρει μια συναρπαστική μηχανή υπολογισμού, που μπορεί να σε βοηθήσει με οποιοδήποτε είδος μαθηματικού ή φυσικού προβλήματος.

Αυτή η εφαρμογή προσφέρει γρήγορες απαντήσεις σε πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, ενώ έχει μια ποικιλία χρήσεων για εκατοντάδες θέματα, όπως μετατροπές νομισμάτων ή στοιχεία διατροφής, κλπ.

Εφαρμογή PDF: PDFelement (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Το PDFelement είναι μία εφαρμογή ανάγνωσης και επεξεργασίας PDF με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειρίζεσαι αρχεία PDF από το κινητό σου, όπως αναγνώριση και επεξεργασία, ενώ λειτουργία σχολιασμού του σου επιτρέπει να αφήνεις σημειώσεις σε πλαίσια κειμένου ή μέσω ελεύθερου σχεδίου.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του app είναι το εργαλείο κάμερας, που σου επιτρέπει να φωτογραφίζεις ένα έγγραφο και να το μετατρέπεις αμέσως σε PDF, ενώ μπορείς επίσης να μετατρέπεις εύκολα PDFs σε αρχεία TXT, HTML πολλές άλλες μορφές.

Περιεχόμενο για αργότερα: Pocket (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Όταν βρίσκεις ένα άρθρο ή ένα βίντεο που θέλεις να διαβάσεις ή να παρακολουθήσεις, αλλά δεν έχεις χρόνο εκείνη τη στιγμή, μπορείς να το αποθηκεύσεις για αργότερα με το Pocket. Η εφαρμογή συγχρονίζει περιεχόμενο σε smartphones, tablets και laptops και μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό και εκτός σύνδεσης όταν το Wi-Fi δεν είναι διαθέσιμο.

Παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, ενώ οι προτεινόμενες ετικέτες σε βοηθούν να οργανώσεις και να βρείς ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Μπορείς ακόμη να ακούσεις άρθρα που είναι αποθηκευμένα στο Pocket πατώντας το εικονίδιο Ακουστικά.

Λογιστική: FreshBooks Cloud Accounting (επί πληρωμή)

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και ανεξάρτητοι εργολάβοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των λογιστικών τους και των τιμολογίων τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, η εφαρμογή FreshBooks Cloud Accounting μπορεί να ανακουφίσει λίγο από αυτό το στρες.

Με το app μπορείς να εκδίδεις επαγγελματικά τιμολόγια, να αποδέχεσαι online πληρωμές, να παρακολουθείς τις χρεώσιμες ώρες σου και να καταγράφεις τα έξοδά σου, όλα μέσα από το iPhone σου. Μάλιστα, το FreshBooks είναι βασισμένο σε cloud και έτσι μπορεί να συγχρονίσει με ασφάλεια τα δεδομένα σου σε όλες τις συσκευές σου.

App σημειώσεων: Paper (δωρεάν, με premium εκδοχή)

Μερικές φορές, οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν δουλεύεις πάνω σε κάτι άσχετο, αλλά το να καταγράφεις και να παρακολουθείς τις τυχαίες αυτές εναλαμπές ίσως είναι δύσκολο. Το Paper app είναι η απάντηση για χρήστες iPhone, που συνήθως καταγράφουν τις σημειώσεις τους γράφοντάς τες με το χέρι.

Με το app, μπορείς να σχεδιάσεις διαγράμματα, σκίτσα ή απλώς να γράψεις με το χέρι οτιδήποτε θέλεις. Μπορείς επίσης να φτιάξεις τους δικούς σου πίνακες έμπνευσης, προσθέτοντας φωνογραφίες και εικόνες μαζί με τις σημειώσεις σου σε ξεχωριστά projects.

Πώς θα αποκτήσεις πρόσβαση στο iPhone 15 για τη δουλειά σου

Φυσικά, οι παραπάνω εφαρμογές θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σου ακόμη περισσότερο αν συνδυαστούν με το πιο πρόσφατο smartphone της Apple, το iPhone 15.

Με εξελιγμένα χαρακτηριστικά και πιο ανθεκτικό σχεδιασμό, το iPhone 15 και η επαγγελματική του εκδοχή, το iPhone 15 Pro, είναι ιδανικά για να εκτελείς κάθε εργασία, να συμμετέχεις σε meetings, να δημιουργείς περιεχόμενο και να οργανώνεσαι τέλεια με τις παραπάνω εφαρμογές.

Ως επιχειρηματίας, μπορείς να το χρησιμοποείς με leasing από τη finloup! Κάνε την αίτησή σου και ξεκίνα να χρησιμοποιείς την top συσκευή για επαγγελματίες.

Reading next

iPhone leasing
iPhone leasing