ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

6+1 tips και hacks για το iPhone 14 Pro Max

iphone 14 pro max

Με λίγους μήνες τώρα σε κυκλοφορία, το iPhone 14 Pro‌ Max είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Apple και ένα από τα πιο εξελιγμένα smartphones αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Οι δυνατότητές του αναρίθμητες, ο σχεδιασμός του εντυπωσιακός και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με αυτό θα σου λύσουν τα χέρια.

Αν έχεις παλαιότερο μοντέλο της Apple και σκέφτεσαι μία αναβάθμιση στο τελευταίο iPhone ή αν ήσουν χρήστης Android και έχεις στα σχέδιά σου να κάνεις τη μετάβαση στην Apple, το iPhone 14 Pro Max διαθέτει όλα όσα μπορεί να αναζητάς από ένα σύγχρονο smartphone.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο το iPhone 14 Pro Max, αλλά και ένα μυστικό για το πώς μπορείς να το αποκτήσεις με μόλις ένα χαμηλό ποσό τον μήνα, χωρίς δάνειο!

Τaps στην πλάτη του κινητού

Μερικά taps στο πίσω μέρος του iPhone μπορούν να χρησιμεύσουν ως συντομεύσεις για να ανοίξουν το Κέντρο Ελέγχου, να τραβήξουν screenshots και πολλά ακόμη!

Επιπλέον, μπορείς να ανοίξεις τη Συντόμευση Προσβασιμότητας με διπλό ή τριπλό άγγιγμα στην πλάτη του iPhone 14 Pro Max και να χρησιμοποιήσεις το VoiceOver, το AssistiveTouch, την Καθοδηγούμενη πρόσβαση και τη Siri.

Ενεργοποίηση του πίσω αγγίγματος:

  1. Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Άγγιγμα και κατόπιν πάτησε Πίσω άγγιγμα (Settings > Accessibility > Touch, Back Tap).
  2. Πάτησε Διπλό Άγγιγμα (Double Tap) ή Τριπλό Άγγιγμα (Triple Tap) και επίλεξε την ενέργεια που θέλεις να γίνεται.
  3. Άγγιξε δύο ή τρεις φορές την πίσω πλευρά του iPhone, για να ενεργοποιήσεις την ενέργεια που έχεις ορίσει.

Ενεργοποίηση Ηaptic Feedback στο πληκτρολόγιο

Υπάρχει μία ρύθμιση στο πληκτρολόγιο του ‌iPhone 14 Pro Max που ενεργοποιεί τη λειτουργία haptic feedback όταν πληκτρολογείς, Κάθε φορά που πατάς ένα πλήκτρο, υπάρχει μία μικρή δόνηση επιβεβαίωσης. Δες πώς μπορείς να το ενεργοποιήσεις:

  1. Άνοιξε την εφαρμογή Ρυθμίσεις (Settings).
  2. Πήγαινε στην επιλογή Ήχοι και Απτικά > Ανάδραση πληκτρολογίου (Sounds & Haptics > Keyboard Feedback).
  3. Ενεργοποίησε την επιλογή Απτικό (Haptic).

Copy-Paste της επεξεργασίας μίας φωτογραφίας σε άλλες

Θέλεις όλες οι φωτογραφίες σου να έχουν ίδια αισθητική; Μήπως θέλεις να επεξεργαστείς πολλές φωτογραφίες και σκέφτεσαι τι καλά που θα ήταν να επεξεργαστείς μόνο μία και με έναν μαγικό τρόπο οι αλλαγές να εφαρμόζονταν σε όλες; Κι όμως, αυτό είναι δυνατό με αυτό το iPhone 14 Pro Max hack, που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αντιγραφή της επεξεργασίας που έκανες σε μία φωτογραφία και να την επικολλήσεις σε άλλη φωτογραφία! Δες πώς:

  1. Άνοιξε τις Φωτογραφίες (Photos) και επίλεξε την επεξεργασμένη εικόνα.
  2. Πάτησε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά.
  3. Επίλεξε Αντιγραφή Επεξεργασίας (Copy Edits).
  4. Πήγαινε στη φωτογραφία που θέλεις να εφαρμόσεις τις ίδιες αλλαγές και πάτησε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά.
  5. Επίλεξε Επικόλληση Επεξεργασίας (Paste Edits) και στη συνέχεια Τέλος (Done).

Ανάκτηση διαγραμμένων συνομιλιών στα Μηνύματα

Αν συνηθίζεις να διαγράφεις μηνύματα στην εφαρμογή Message και στη συνέχεια να τα θέλεις πίσω, αυτό το hack είναι για εσένα! Τα πρόσφατα διαγραμμένα μηνύματα μετακινούνται στο φάκελο Πρόσφατα Διαγραμμένα (Recently Deleted) στο iPhone 14 Pro Max, τον οποίο μπορείς να βρεις ως εξής:

  1. Άνοιξε την εφαρμογή Μηνύματα (Messages).
  2. Πάτησε στο κουμπί Επεξεργασία (Edit) πάνω αριστερά.
  3. Επίλεξε τον φάκελο Πρόσφατα Διαγραμμένα (Recently Deleted).
  4. Επίλεξε τη συνομιλία που θέλεις να ανακτήσεις.

Σημείωση: Τα διαγραμμένα μηνύματα θα βρίσκονται στον συγκεκριμένο φάκελο για 30 ημέρες και στη συνέχεια θα διαγράφονται μόνιμα.

Σύνδεση των χειριστηρίων του Nintendo Switch με το iPhone

Η Apple έδινε ήδη τη δυνατότητα στους λάτρεις του gaming να συνδέουν χειριστήρια από gaming κονσόλες, όπως το PS5 Sony DualSense και το Xbox Core Controller. Έτσι, οι χρήστες των iPhones μπορούσαν να παίζουν άνετα mobile video games όπως το Arcade, το Minecraft και το Call of Duty. Τώρα προστέθηκε και άλλο ένα χειριστήριο στη λίστα!

Εάν έχεις Nintendo Switch, μπορείς πλέον να συνδέσεις τα Joy-Con χειριστήρια στο iPhone 14 Pro Max. Ξεκίνα κρατώντας πατημένο το μικρό μαύρο κουμπί σύνδεσης στοJoy-Con, μέχρι το πράσινο φωτάκι να αρχίσει να αναβοσβήνει. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή είναι σε λειτουργία σύζευξης. Στη συνέχεια άνοιξε στο iPhone την Ρυθμίσεις > Bluetooth (Settings>Bluetooth) και επίλεξε το Joy-Con από τη λίστα.

Αν πάλι δεν έχεις Nintendo Switch, μπορείς να το πάρεις με leasing με λιγότερο από 20€/μήνα! Δες εδώ πώς.

Μετατροπή νομίσματος μέσα από την Κάμερα

Η μετατροπή νομίσματος είναι ένα πολύ βολικό εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει να γλιτώσεις χρήματα αν ψωνίζεις στο εξωτερικό. Συνήθως αναζητούμε κάποια σελίδα στο web για να μετατρέψουμε νόμισμα, ωστόσο με αυτό το κρυμμένο iPhone 14 Pro Max trick, μπορείς να κάνεις τη μετατροπή απευθείας από την Κάμερα και να μη χρειάζεται να εισάγεις χειροκίνητα τις τιμές που θέλεις να μετατρέψεις online.

Πώς να μετατρέψεις νόμισμα από την Κάμερα του iPhone:

  1. Άνοιξε την Κάμερα και εστίασε στην τιμή του προϊόντος.
  2. Μόλις η κάμερα εστιάσει στην τιμή, θα εμφανιστεί το εικονίδιο του Live Text (ένα τετράγωνο εικονίδιο με τρεις γραμμές).
  3. Πάτησε το Live Text και κάνε τη μετατροπή.

+1 Παρ’ το οικονομικά χωρίς δόσεις!

Το μεγαλύτερο και χρησιμότερο hack από όλα είναι ότι μπορείς να έχεις το iPhone 14 Pro Max χωρίς να σου φύγει μία περιουσία και μόλις με ένα χαμηλό ποσό κάθε μήνα. Και αυτό, επιλέγοντας να το πάρεις με leasing αντί να το αγοράσεις.

Το leasing είναι μία υπηρεσία που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πληρώνοντας ένα χαμηλό μίσθωμα κάθε μήνα για τη συσκευή που θέλεις, μόνο για όσο τη χρησιμοποιείς.

Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να έχεις ακόμη και τα πιο σύγχρονα προϊόντα τεχνολογίας, όπως το iPhone 14 Pro Max, ακόμη και αν δεν έχεις να δώσεις όλο το υψηλό ποσό που απαιτείται για την αγοράς τους, ενώ γλυτώνεις και πολλά ακόμη έξοδα που μπορεί να μην είναι απόλυτα εμφανή την ώρα που αγοράζεις, όπως τα έξοδα επισκευής σε περίπτωση ζημιάς.

Δες εδώ γιατί σε συμφέρει το leasing τεχνολογίας και πώς μπορείς και εσύ να πάρεις στα χέρια σου το πιο πρόσφατο iPhone με τον πιο ευέλικτο και οικονομικό τρόπο!

Reading next

leasing iPhone 14 pro max
MacBook leasing