Leasing προϊόντων τεχνολογίας: Τα top 5+1 οφέλη για τις επιχειρήσεις

Leasing για επιχειρήσεις

Όποιος εργάζεται σε μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση ξέρει ότι υπάρχει ένας πολύ σημαντικός στόχος, τον οποίο προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν οι εταιρείες κάθε μεγέθους: Να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη προκειμένου να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι μίας επιχείρησης αποτελεί ένα σημαντικό μέρος αυτών των λειτουργικών εξόδων. Ειδικά όταν πρόκειται για εταιρεία με ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον εξοπλισμό της, όπως τεχνικά γραφεία ή digital agencies, η αγορά και συντήρηση των ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να περιορίσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ακούει στην υπηρεσία του leasing προϊόντων τεχνολογίας, μία υπηρεσία που έχουν υιοθετήσει ήδη οι εταιρείες στο εξωτερικό, ενώ σταδιακά όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις απολαμβάνουν τα οφέλη που έχει να τους προσφέρει η μίσθωση εξοπλισμού, αντί της αγοράς του.

Πάμε να δούμε σε βάθος τα top 5 οφέλη που έχει το leasing τεχνολογίας για επιχειρήσεις:

1. Εξοικονόμηση κόστους

Το leasing επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα μοντέλα τεχνολογίας χωρίς να χρειάζεται να δώσουν ένα μεγάλο ποσό μπροστά, πληρώνοντας ένα χαμηλό μηνιαίο μίσθωμα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των ταμειακών ροών και στην απελευθέρωση κεφαλαίων για άλλες σημαντικές επενδύσεις.

2. Κάλυψη ζημιάς

Τα προϊόντα τεχνολογίας, ειδικά οι high-end συσκευές όπως της Apple και της Microsoft, απαιτούν πολλά χρήματα για τη συντήρηση ή την επισκευή τους σε περίπτωση που υποστούν κάποια βλάβη ή ζημιά, καθώς τα ανταλλακτικά του είναι εξαιρετικά ακριβά. Με το leasing, τα κόστη αυτά μειώνονται σημαντικά, καθώς ο εξοπλισμός παρέχεται μαζί με κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς.

Παράλληλα, η εταιρεία δεν χρειάζεται να ανησυχεί ούτε για τη συντήρηση (αναβάθμιση λογισμικού ή εξαρτημάτων), αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό της σε νεότερα και πιο εξελιγμένα μοντέλα.

leasing macbook

3. Αυξημένη παραγωγικότητα

Κάνοντας leasing του εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται πάντα με τα πιο σύγχρονα μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς, ενισχύοντας έτσι την παραγωγικότητα και την ποιότητα της δουλειάς.

Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, έχοντας πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αντί να δεσμεύονται σε μοντέλα και μηχανήματα τα οποία σε λίγο διάστημα θεωρούνται ξεπερασμένα.

4. Ευελιξία

Με το leasing των προϊόντων τεχνολογίας κάθε νέα πρόσληψη ή αποχώρηση από μία εταιρεία δεν σημαίνει απαραίτητα και επένδυση ενός μεγάλου ποσού για την αγορά νέου εξοπλισμού ή την τοποθέτηση μίας πανάκριβης συσκευής στο συρτάρι.

Κάνοντας leasing, η εταιρεία μπορεί να παίρνει τον εξοπλισμό που χρειάζεται, να τον χρησιμοποιεί για όσο θέλει και όταν δεν τον χρειάζεται άλλο, να τον επιστρέψει. 

5. Βιωσιμότητα

Ο τρόπος με τον οποίο μέχρι σήμερα παράγουμε και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία ακολουθεί το μοντέλο της γραμμικής οικονομίας, το οποίο βασίζεται στο σχήμα «παραγωγή-χρήση-απόρριψη» και επιβαρύνει το περιβάλλον, εξαντλώντας τους φυσικούς πόρους (για την ολοένα και αυξανόμενη παραγωγή τεχνολογικών προϊόντων) και δημιουργώντας τεράστιο όγκο ηλεκτρονικών αποβλήτων (e-waste).

Το leasing λειτουργεί στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, ενός νέου οικονομικού μοντέλου που βασίζεται στο σχήμα «παραγωγή-χρήση-επαναδιάθεση» και δεν εξαντλεί τους φυσικούς πόρους, παρατείνει τον κύκλο ζωής των προϊόντων και μειώνει τα απόβλητα.

Κάνοντας leasing του τεχνολογικού εξοπλισμού, αντί της αγοράς, οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και ενισχύουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη.

+1. Φορολογικά οφέλη

Οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν επίσης φορολογικά πλεονεκτήματα όταν μισθώνουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους με leasing. Οι πληρωμές των μηνιαίων μισθωμάτων εκπίπτουν του ΦΠΑ, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης μιας επιχείρησης.

Leasing τεχνολογίας για επιχειρήσεις

Η δική σου επιχείρηση χρησιμοποιεί ακόμη τα ίδια laptops για 5, 6 ή 7 χρόνια; Μήπως ξοδεύεις χιλιάδες ευρώ για την αγορά iPhones ή Tablets για τους εργαζομένους σου; Το leasing μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις ένα σημαντικό κεφάλαιο, να αυξήσεις την παραγωγικότητα της ομάδας με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και να μπορείς να επιλέγεις εσύ πόσο θα χρησιμοποιείς την κάθε συσκευή.

Το leasing της finloup για επιχειρήσεις αποτελεί την πιο οικονομική και ευέλικτη λύση για τον εξοπλισμό κάθε ομάδας που χρειάζεται να εργαστεί σε υπερσύγχρονα μοντέλα, προσφέροντας παράλληλα κάλυψη σε περίπτωση ζημίας για ξέγνοιαστη χρήση του εξοπλισμού.

Εάν θέλεις και η δική σου επιχείρηση να επωφεληθεί από τα οφέλη του leasing, κάνε την αίτησή σου εδώ.

Reading next

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 leasing
Device as a service