Leasing για ιδιώτες

Leasing προϊόντων τεχνολογίας: Τα top οφέλη για τους καταναλωτές

Leasing προϊόντων τεχνολογίας

Γιατί οι καταναλωτές κάνουν leasing προϊόντων τεχνολογίας;

Αν έπρεπε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση με μία λέξη και μόνο, αυτή θα ήταν “διευκόλυνση”. Διευκόλυνση τόσο οικονομική, όσο και στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα προϊόντα. Σήμερα, όλοι θέλουν να κάνουν τη ζωή τους όσο πιο άνετη και εύκολη γίνεται και τα οφέλη του leasing εξυπηρετούν αυτή την ευκολία που αναζητούμε όλοι καθημερινά.

Το leasing τεχνολογίας αφορά μία υπηρεσία που βασίζεται στο συνδρομητικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο πληρώνεις κάθε μήνα ένα ποσό για τη χρήση των προϊόντων, αντί για ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ για την ιδιοκτησία τους. Ας πάρουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Netflix και άλλων συνδρομητικών υπηρεσιών streaming, όπως το Disney+, το HBO, το Amazon Prime και πολλά άλλα. Οι υπηρεσίες streaming έγιναν τόσο δημοφιλείς γιατί παρέχουν ευκολία και εξατομίκευση. Οι καταναλωτές δεν αγοράζουν τα ψυχαγωγικά προϊόντα που παρακολουθούν (σειρές, ταινίες), αλλά πληρώνουν ένα ποσό τον μήνα για να απολαμβάνουν την προβολή τους μόνο για όσο θέλουν.

Αντίστοιχα, το leasing προϊόντων τεχνολογίας σου προσφέρει τη δυνατότητα να πληρώνεις για τις συσκευές που χρειάζεσαι μόνο για όσο θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις - ακόμη και αν αυτός ο τρόπος να απολαμβάνεις την τεχνολογία δεν είναι κάτι που έχεις συνηθίσει μέχρι πρόσφατα.

Μόλις όμως ανακαλύπτει κάποιος τα οφέλη του leasing προϊόντων τεχνολογίας, καταλαβαίνει ότι είναι αυτός είναι ο καλύτερος, οικονομικότερος και ευκολότερος τρόπος να τα απολαμβάνει!

Leasing τεχνολογίας: Τα top οφέλη

Ευελιξία

Με την υπηρεσία του leasing απολαμβάνεις το προνόμιο της ευελιξίας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δεσμεύεσαι σε μία συσκευή για πολύ καιρό, την οποία μπορεί σε κάποιο διάστημα να βαρεθείς, να μην σε εξυπηρετεί πλέον ή να θεωρείται ξεπερασμένη επειδή έχουν βγει πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις συσκευές, να δοκιμάζεις καινούρια προϊόντα και να απολαμβάνεις τις διαφορετικές δυνατότητες που μπορεί να σου προσφέρει το κάθε ένα από αυτά. Αν σου αρέσουν τα video games, για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις με leasing το PlayStation 5 και κάποιους μήνες μετά να θες να απολαύσεις τα παιχνίδια του XBOX X. Ή αν χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα προϊόντα της Apple, αλλά θέλεις να δοκιμάσεις και άλλα brands, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοντέλα της Xiaomi ή της Samsung για να δεις αν σε εξυπηρετούν.

Η τεχνολογία μας προσφέρει αμέτρητες επιλογές και δυνατότητες. Το πρόβλημα είναι ότι με ένα μέσο εισόδημα, δεν μπορείς να απολαύσεις όλο το φάσμα της όταν πρέπει να την αγοράσεις. Χρησιμοποιώντας την, όμως, με ένα συνδρομητικό μοντέλο όπως το leasing, έχεις την ευελιξία να ξεκλειδώσεις πολύ περισσότερες επιλογές.

Οικονομία

To leasing είναι η πιο οικονομική λύση για κάποιον ο οποίος θέλει να απολαμβάνει πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα καταναλωτών και επιθυμείς να χρησιμοποιείς κάθε χρόνο νέο, πιο εξελιγμένο μοντέλο κινητού ή laptop, ή αν θέλεις να δοκιμάζεις όλες τις νέες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις μία περιουσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του iPhone, με την Apple να λανσάρει κάθε χρόνο το επόμενο μοντέλο της ναυαρχίδας της. Δες εδώ  πόσα χρήματα θα μπορούσες να εξοικονομήσεις, εάν μίσθωνες κάθε χρόνο το νέο iPhone με τη finloup, αντί να το αγόραζες.

Εκτός από την Apple, όμως, και άλλες δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας κυκλοφορούν νέα μοντέλα στις δημοφιλείς σειρές τους κάθε χρόνο, όπως η σειρά Galaxy της Samsung και η σειρά Redmi της Xiaomi.

Ακόμη, επιλέγοντας το leasing, μπορείς να έχεις την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα μπροστά από όσα καλείσαι να δώσεις στην περίπτωση αγοράς, ενώ οι μηνιαίες πληρωμές του μισθώματος είναι σταθερές και διαχειρίσιμες, χωρίς άλλες χρεώσεις.

Ξεγνοιασιά

Οι αγορές μεγάλης αξίας μπορούν να προκαλέσουν άγχος σε όλους, ειδικά όταν αφορά τα προϊόντα τεχνολογίας τα οποία εύκολα μπορεί να πάθουν κάποια ζημιά και η επισκευή των οποίων κοστίζει αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αλλαγή μίας οθόνης iPhone, η οποία κοστίζει 450€.

Το leasing προσφέρει το πλεονέκτημα της ξεγνοιασιάς σε αυτό το ζήτημα, αφού ο πάροχος της υπηρεσίας αναλαμβάνει την επισκευή/αντικατάσταση συσκευής. Συγκεκριμένα, το f-insurance της finloup καλύπτει την πρώτη επισκευή της συσκευής σε περίπτωση ζημιάς, ενώ ανά περίπτωση προσφέρει και συσκευή αντικατάστασης.

Εξατομίκευση

Η διευκόλυνση που προσφέρει το leasing τεχνολογίας έγκειται και στο γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει το πώς θα χρησιμοποιήσει αυτή την υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες του. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία υπηρεσία η οποία λειτουργεί μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά εξατομικεύεται ανάλογα με τον κάθε χρήστη.

Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων leasing, που εξυπηρετούν διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες ή διαφορετικές χρηστικές ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονικό διάστημα που θα χρησιμοποιείς τη συσκευή, ή ένα πρόγραμμα που είναι κλειστό αλλά πιο οικονομικό.

 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση από τους καταναλωτές να απομακρύνονται από την αγορά αγαθών/υπηρεσιών και να έρχονται όλο πιο κοντά στις υπηρεσίες συνδρομής.. Και αυτή η τάση συνεχίζεται και επεκτείνεται και στον κλάδο της τεχνολογίας. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η πανδημία, η οποία άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες και έφερε σε πρώτο πλάνο τη διευκόλυνση των πελατών.

Και παρόλο που η αγορά προϊόντων τεχνολογίας δεν θα σταματήσει εντελώς, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κυκλική οικονομία και οι υπηρεσίες που βασίζονται σε αυτή, όπως το leasing, αντικαθιστούν όλο και περισσότερο την ιδιοκτησία.

Στην Ελλάδα, μέσω του leasing της finloup, όλο και περισσότεροι ιδιώτες ανακαλύπτουν έναν νέο τρόπο να απολαμβάνουν την τεχνολογία ο οποίος είναι περισσότερο οικονομικός και ευέλικτος και ανοίγει πολύ περισσότερες επιλογές. Εξερεύνησε όλη την γκάμα των premium προϊόντων τεχνολογίας που μπορείς να πάρεις με leasing και επωφελήσου και εσύ από τα μοναδικά προνόμια που σου προσφέρει αυτή η νέα υπηρεσία!

Reading next

Device as a service
κυκλική οικονομία