ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

Πώς να κάνεις παρουσιάσεις από το iPhone ή το iPad σου

Πώς να κάνεις παρουσιάσεις από το iPhone ή το iPad σου

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε σήμερα βασίζεται περισσότερο από ποτέ στις κινητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets, ειδικά για όσους επαγγελματίες μετακινούνται συνεχώς, συμμετέχουν σε συνέδρια, πραγματοποιούν εξωτερικές συναντήσεις, κλπ. Αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία, μεγάλο κομμάτι της δουλειάς σου μπορεί να περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις. Κάτι πολύ εύκολο και βολικό είναι να κάνεις τις παρουσιάσεις σου με ένα iPhone ή iPad, ώστε να μη χρειάζεται να μετακινείς τον φορητό υπολογιστή.  

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς να μεταδόσεις μια μικρή οθόνη (στην προκειμένη, την οθόνη του iPhone σου ή του iPad σου) σε μια μεγαλύτερη, όπως μια έξυπνη τηλεόραση ή έναν προβολέα, ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολα παρουσιάσεις οπουδήποτε, χωρίς περιττό εξοπλισμό. 

 

Πώς να κάνεις παρουσιάσεις από το iPhone ή το iPad 

Μπορείς να κάνεις εύκολα την παρουσίασή σου συνδέοντας την iOS συσκευή σου σε μια εξωτερική οθόνη. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορούν να τροφοδοτήσουν παρουσιάσεις για κινητές συσκευές σε μεγαλύτερη οθόνη, συμπεριλαμβανομένου του AirPlay, το οποίο επιτρέπει τη ροή και τη μετάδοση οθόνης. 
 
Πάμε να δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί η προβολή της παρουσίασης με μετάδοση σε μια εξωτερική οθόνη για τις πιο συνηθισμένες συσκευές που μπορεί να συναντήσεις. 

 

Στείλε την παρουσίαση iOS σε ένα Apple TV

H μετάδοση της παρουσίασής σου από iPad ή iPhone σε ένα Apple TV είναι αρκετά απλή. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα: 
 

  1. Ενεργοποίησε το Apple TV. Βεβαιώσου ότι βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με τη συσκευή iOS. 
  2. Στο iPhone ή iPad, άνοιξε την παρουσίαση ή το περιεχόμενο που θέλεις να μεταδώσεις στο Apple TV. 
  3. Πάτησε το εικονίδιο AirPlay (μοιάζει με μια ορθογώνια οθόνη με ένα τρίγωνο στο κάτω μέρος). 
  4. Επίλεξε το Apple TV. 
  5. Το περιεχόμενό θα ξεκινήσει. Για να διακόψεις τη μετάδοση, πάτα το εικονίδιο AirPlay στην εφαρμογή από την οποία κάνεις την μετάδοση. 

 

Στείλε την παρουσίαση iOS σε μια smart τηλεόραση

Εάν υπάρχει στον χώρο έξυπνη τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, υπάρχουν μερικές επιλογές, ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασης: 
 

Smart TV συμβατές με AirPlay 2 

Εάν υπάρχει smart τηλεόραση συμβατή με AirPlay 2, όπως επιλεγμένα μοντέλα Samsung, τηλεοράσεις LG και τηλεοράσεις Roku, η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια με τη χρήση του AirPlay σε Apple TV

  1. Σε smart τηλεόραση που είναι συμβατή με AirPlay 2, μπες στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ρυθμίσεις Apple AirPlay και ενεργοποίησε το AirPlay.
  2. Άνοιξε την παρουσίαση από τη συσκευή iOS που έχεις.
  3. Πάτησε το εικονίδιο AirPlay.
  4. Επίλεξε την smart τηλεόραση που είναι συμβατή με AirPlay.
  5. Ξεκίνα τη μετάδοση της παρουσίασης.

Smart τηλεοράσεις που δεν είναι συμβατές με το AirPlay  

Εάν η smart τηλεόραση δεν είναι συμβατή με το AirPlay, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη εφαρμογή μετάδοσης όπως το TVCast. Το TVCast είναι μια εφαρμογή iOS που μεταδίδει ασύρματα το περιεχόμενο του τηλεφώνου σου σε μια εξωτερική οθόνη (Screen mirroring app). 

  1. Κατέβασε το TVCast ή κάποια άλλη παρόμοια screen mirroring εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σου από το App Store.
  2. Άνοιξε το TVCast και πάτα το εικονίδιο μετάδοσης. Θα βρει συμβατές συσκευές στο δίκτυο που είναι συνδεδεμένο το iPhone/iPad.
  3. Επιλέξε την smart τηλεόραση.
  4. Κάνε μετάδοση της παρουσίασης.

 

Στείλε την παρουσίαση iOS σε ένα Mac

 

Εάν θέλεις να στείλεις την παρουσίασή σου από τη συσκευή iOS σε κάποιο Mac, η διαδικασία είναι απλή: 

  1. Βεβαιώσου ότι η συσκευή iOS και το Mac βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. 
  2. Από το iPhone/iPad σου, άνοιξε το Κέντρο Ελέγχου.
  3. Πάτα Screen Mirroring.
  4. Επιλέξτε το Mac στο οποίο θέλεις να κάνεις μετάδοση.
  5. Μπορεί να εμφανιστεί ένας κωδικό πρόσβασης AirPlay στην οθόνη του Mac, σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να εισάγεις αυτόν τον κωδικό στη συσκευή iOS. 

 

Πώς θα έχεις το καλύτερο iPhone ή iPad για τη δουλειά σου 

Δεν είναι μυστικό ότι τα Pro μοντέλα του iPhone είναι από τις κορυφαίες επιλογές που μπορεί να κάνει ένας επιχειρηματίας ή εργαζόμενος για τη δουλειά του.  

Το πιο πρόσφατο iPhone 15 Pro αποτελεί top εργαλείο για όλους τους επιχειρηματίες, που θέλουν ισχυρή απόδοση, συνδεσιμότητα και ένα κινητό κέντρο εργασιών που μπορούν να έχουν μαζί τους όπου και αν βρίσκονται.  

Το νέο iPhone 15 Pro είναι το ελαφρύτερο επαγγελματικό μοντέλο που κυκλοφόρησε ποτέ. Μεταξύ των μεγαλύτερων βελτιώσεων σε σχέση με την προηγούμενη σειρά είναι η κατασκευή από τιτάνιο - στη θέση του ανοξείδωτου χάλυβα - και για πρώτη φορά η ενσωμάτωση της θύρας USB-C, ενώ η μνήμη RAM 8 GB DDR5 το καθιστά το πιο ισχυρό smartphone της Apple μέχρι σήμερα. 

Το καλύτερο από όλα είναι ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το ισχυρό αυτό εργαλείο, χωρίς να κάνει μία τεράστια επένδυση, δίνοντας μπροστά ένα μεγάλο ποσό που μπορεί να μη διαθέτει, ή να θέλει να το διοχετεύσει σε άλλες ανάγκες της επιχείρησης.  

Πώς; Κάνοντας leasing! Από 56,92€ / μήνα, μπορείς να μισθώσεις το iPhone 15 Pro για την επιχείρησή σου, κρατώντας σταθερές τις ταμειακές ροές και απολαμβάνοντας τη δυνατότητα να το αναβαθμίσεις όταν έρθει η ώρα στο νεότερο μοντέλο.  

Μάθε περισσότερα εδώ

Reading next

iphone ios android
leasing laptop