Leasing για ιδιώτες

Πριν αγοράσεις το επόμενο smartphone ή laptop κάνε στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση

smartphone iphone leasing

Όταν έρθει η ώρα να πάρεις το νέο σου smartphone ή να κάνεις έρευνα αγοράς για laptop, tablet ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή χρειαστείς, πρέπει να κάνεις μία ερώτηση στον εαυτό σου. Και αυτή η ερώτηση δεν είναι “πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω”, ή “τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η συσκευή μου”. 

Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις ίσως να μη σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μέχρι τώρα και είναι η εξής:  

“Να αγοράσω ή να κάνω leasing συσκευής;” 

Βάζουμε στοίχημα ότι δεν είχες σκεφτεί καν ότι έχεις αυτή την επιλογή, που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις τεχνολογικά προϊόντα στα οποία μέχρι πρόσφατα ή δεν θα είχες καθόλου πρόσβαση, ή θα χρειαζόταν να ζοριστείς οικονομικά για να τα έχεις.  

Και εδώ έρχεται το leasing της finloup, μία υπηρεσία η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα χωρίς να δυσκολευτείς οικονομικά και χωρίς να πρέπει να χρεωθείς με κάποιο δάνειο.  

Είναι απλό: Με το leasing πληρώνεις ένα χαμηλό ποσό για να χρησιμοποιείς την τεχνολογία, αντί για ένα μεγάλο ποσό για να την αγοράζεις και να τη συντηρείς. Και όταν καταλάβεις ότι τα προϊόντα τεχνολογίας δεν αξίζει να τα αγοράζεις, ξαφνικά η επιλογή του leasing μοιάζει εξαιρετικά δελεαστική! 

Χρήση VS ιδιοκτησία 

Τα προϊόντα τεχνολογίας, όπως smartphone, laptop, tablet, αξεσουάρ, κονσόλες, κλπ, αποτελούν μία κατηγορία για την οποία η ιδιοκτησία δεν βγάζει νόημα! Και αυτό γιατί, πολύ απλά, πρόκειται για μία κατηγορία που εξελίσσεται μήνα με τον μήνα. Νέα μοντέλα με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, καινοτόμα προϊόντα, συσκευές με δυνατότητες που μέχρι χθες μπορεί να μην υπήρχαν... Γιατί να δεσμευτείς επενδύοντας σε ένα προϊόν, το οποίο σε ένα χρόνο θα θεωρείται... ξεπερασμένο; 

“Αν η αξία ενός πράγματος ανεβαίνει με τον καιρό, αγόρασέ το. Αν η αξία του μειώνεται, νοίκιασέ το”, είχε πει ο Paul Getty, βαρόνος της πετρελαϊκής βιομηχανίας, και αυτή η φράση δεν θα μπορούσε να βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση από ό,τι στον κλάδο της τεχνολογίας!

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και τα προϊόντα γίνονται ξεπερασμένα, η αξία τους μειώνεται. Επομένως, εάν έχεις επενδύσει μία περιουσία σε ένα smartphone ή laptop ή άλλο προϊόν, το οποίο σε έναν χρόνο θα έχει τη μισή αξία, πρακτικά έχεις κάνει μία εντελώς αποτυχημένη επένδυση. 

Γι΄ αυτό, το leasing στα προϊόντα τεχνολογίας αποτελεί μία επιλογή η οποία οικονομικά είναι πολύ πιο συμφέρουσα, αφού με ένα μόνο μικρό ποσό κάθε μήνα, χρησιμοποιείς πάντα το πιο καινούριο και επίκαιρο μοντέλο! Χωρίς να έχεις κάνει επένδυση και χωρίς να δεσμεύεσαι σε μία συσκευή η οποία σε λίγο καιρό μπορεί να μην σε εξυπηρετεί. 

Το παράδειγμα του iPhone 

Κάθε 12 μήνες κυκλοφορεί το νέο μοντέλο iPhone από την Apple. Πάντα με καλύτερη κάμερα, γρηγορότερο επεξεργαστή, ομορφότερο design (και αυξημένη τιμή!). Είναι λογικό να θέλεις να χρησιμοποιείς το καλύτερο μοντέλο και να επωφεληθείς από τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά του!

Ειδικά αν είσαι ήδη χρήστης iPhone, σίγουρα θα ορκίζεσαι στο συγκεκριμένο smartphone. Πολλοί από τους χρήστες iPhone θέλουν να έχουν το νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Οπότε, οι περισσότεροι μπαίνουν σε μία διαδικασία να αγοράζουν το τωρινό μοντέλο και σε ένα με ενάμιση χρόνο, να το πουλούν (πολύ χαμηλότερα από ό,τι το αγόρασαν) και να συμπληρώνουν ένα ποσό για να πάρουν το επόμενο μοντέλο. 

Το iPhone 14 Pro Max κυμαίνεται στα 1400-1600€ τον Μάρτιο του 2023. Έστω ότι τον Μάρτιο του 2024 κυκλοφορεί το iPhone 15 - στην πιο απλή του έκδοση, στην καλύτερη, θα ξεκινήσει από 1400€.  

Ας πούμε ότι θέλεις να αγοράσεις τώρα το iPhone 14 Pro Max στα 1400€ και του χρόνου να το πουλήσεις για να πάρεις το νέο iPhone 15. Κατά πάσα πιθανότητα θα το πουλήσεις περίπου 500€ λιγότερα από όσο το αγόρασες (ας πούμε 900€) και θα συμπληρώσεις άλλα τόσα για να πάρεις το iPhone 15.  

Επομένως θα έχεις δώσει μέσα σε ένα χρόνο 1400€ + 500€ = 1900€, για να αγοράσεις 2 iPhones, από τα οποία στο τέλος θα σου μείνει το ένα!  

Η finloup διαθέτει το iPhone 14 Pro Max με leasing στα 80,50€/μήνα για 1 χρόνο με το Fixed πρόγραμμα. Εάν το πάρεις με leasing, θα έχεις δώσει 80,50 x 12 = 966€. Σε ένα χρόνο, θα το επιστρέψεις, για να πάρεις το iPhone 15.  

Επομένως θα έχεις δώσει περίπου 1000€ λιγότερα για το ίδιο ακριβώς πράγμα που θα έκανες σε περίπτωση αγοράς! 

Τα συμπεράσματα εδώ είναι δικά σου.... 

Κυκλική οικονομία 

Η προσέγγιση “χρήση vs ιδιοκτησία” δεν αφορά μόνο την οικονομική διάσταση της τεχνολογίας, αλλά και την περιβαλλοντική.  

Το συγκεκριμένο καταναλωτικό μοντέλο είναι μέρος της κυκλικής οικονομίας, η οποία ενθαρρύνει τη χρήση και την επαναδιάθεση των προϊόντων, σε αντίθεση με τη χρήση-απόρριψη-παραγωγή νέων προϊόντων. 

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται τα απορρίμματα - και κατ’ επέκταση η μόλυνση του εδάφους και του νερού και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα - και η εξάντληση των φυσικών πόρων του πλανήτη.  

Για την ακρίβεια, εάν διπλασιάζαμε τη ζωή του κάθε smartphone που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη, θα μειώναμε τις εκπομπές CO2 κατά 4,3 εκατ. τόνους ετησίως! 

Τελικά, θα αγοράσεις το επόμενο smartphone, laptop ή tablet σου; 

Εάν ακόμη δυσκολεύεσαι να πάρεις μία απόφαση, θα σου κάνουμε εμείς μία ερώτηση: 

Γιατί να δώσεις τόσα χρήματα μαζεμένα ή να χρεωθείς σε πιστωτικές, όταν μπορείς με ένα μόνο μικρό ποσό κάθε μήνα να χρησιμοποιείς πάντα την πιο καινούρια συσκευή και παράλληλα να συμβάλλεις στη βιωσιμότητα; 

Reading next

playstation 5
iphone 14 pro max leasing