Leasing για επιχειρήσεις

To leasing τεχνολογίας έχει ένα μεγάλο όφελος που δεν είχες σκεφτεί

leasing macbook

Το leasing τεχνολογίας αφορά μία υπηρεσία που αλλάζει μια για πάντα τον τρόπο που μέχρι σήμερα ο κόσμος απολαμβάνει και χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές συσκευές. Η έννοια της ιδιοκτησίας χάνει σιγά σιγά την αξία της και αντικαθίσταται από την χρήση της τεχνολογίας. Τα οφέλη του leasing ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλά, τόσο για τους ιδιώτες όσο και τις επιχειρήσεις και συμπεριλαμβάνουν το οικονομικό όφελος, την ευελιξία, αλλά και προνόμια όπως η κάλυψη ζημιάς. Ωστόσο, υπάρχει μία διάσταση της υπηρεσίας αυτής που ίσως δεν περνάει από το μυαλό σου: η κοινωνική διάσταση. Με άλλα λόγια, ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας.

Αν έχεις συναντήσει κάπου τον όρο αυτό αλλά δεν έχεις αντιληφθεί πλήρως τη σημασία του, παρακάτω θα αναλύσουμε τι ακριβώς σημαίνει και πώς το leasing ενισχύει την έννοια αυτή.

Τι είναι ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας

Ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο προσβάσιμη από περισσότερους ανθρώπους. Με την παγκοσμιοποίηση, οι καταναλωτές άρχισαν να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη χρήση και την αγορά premium προϊόντων τεχνολογίας, καθώς και να συμμετέχουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη αυτών των προϊόντων. Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε με την ανάπτυξη της μαζικής παραγωγής και αυξήθηκε δραματικά με την ψηφιοποίηση.

Έτσι, για πολλά χρόνια, οι καταναλωτές μέσου εισοδήματος απολάμβαναν προϊόντα τεχνολογίας, τα οποία έγιναν πιο προσιτά και παράλληλα πληρούσαν τις πιο εξελιγμένες προϋποθέσεις του κλάδου.

Ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας είναι από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης, καθώς οδήγησε με τη σειρά του στον εκδημοκρατισμό της οικονομίας και της πληροφορίας. Η τεχνολογία έδωσε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να χρησιμοποιούν οικονομικές υπηρεσίες (όπως τραπεζικά προϊόντα) και να ενημερώνονται.

Μέχρι πρόσφατα...

Τι συμβαίνει σήμερα: Πληθωρισμός και τεχνολογία

Την τελευταία πενταετία - και ακόμη περισσότερο μετά το ξέσπασμα του COVID-19 - ο πληθωρισμός έχει “χτυπήσει” κάθε εμπορικό κλάδο και οι τιμές των τεχνολογικών προϊόντων, όπως smartphones και laptops, δεν έμειναν ανεπηρέαστες.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί η αύξηση των τιμών στα ηλεκτρονικά προϊόντα. Και αυτό γιατί, αντίθετα με τα τρόφιμα, οι συσκευές έχουν μεγαλύτερο χρόνο παραγωγής. Έτσι, ένα νέο μοντέλο smartphone, ας πούμε, χρειάζεται περίπου 18 μήνες για να βγει στο ράφι και να αποκαλύψει την τιμή του.

Παρόλα αυτά, το 2022 παρατηρήσαμε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές να έχουν γίνει πολύ πιο ακριβές. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η κρίση των τιμών στην εφοδιαστική αλυσίδα, κάτι που δυσκόλεψε τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να προμηθευτούν εξαρτήματα. Παράλληλα, η κρίση ενέργειας με τα αυξανόμενα κόστη καυσίμων συντέλεσε επίσης στην αύξηση των τιμών των ηλεκτρονικών συσκευών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Apple, τα προϊόντα της οποίας εξακολουθούν να ακριβαίνουν σε πολλές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά. Η Nukeni, που παρακολουθεί παγκοσμίως τις τιμές των ηλεκτρονικών συσκευών, ερεύνησε 37 χώρες στις οποίες η Apple διαθέτει τα προϊόντα της.

Apple προϊόντα

Συγκριτικά με το iPhone 13, οι τιμές του iPhone 14 αυξήθηκαν σε 29 από τις 37 χώρες, η νέα σειρά MacBook Pro σε 27 χώρες και το τελευταίο iPad 10 είναι ακριβότερο από το προηγούμενο μοντέλο του και στις 37 χώρες.

Ακόμη πιο συνταρακτικό είναι το ποσοστό αύξησης των τιμών. Οι τιμές του iPhone 14, του M2 MacBook Pro και του iPad 10 αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 10%, 15% και 50%, αντίστοιχα.

Leasing: Πώς συμβάλλει στην οικονομική ένταξη και τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας

Η δεδομένη περίοδος του υπερβολικού πληθωρισμού έχει μπει εμπόδιο στον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας. Πλέον, ένας μέσος καταναλωτής είναι εξαιρετικά δύσκολο από οικονομικής άποψης να μπορεί να έχει πρόσβαση σε εξελιγμένα προϊόντα τεχνολογίας, καθώς οι υπέρ-αυξημένες τιμές δεν εξισορροπούνται από αύξηση του μέσου εισοδήματος.

Το leasing προσφέρει στην ομάδα αυτή των καταναλωτών την οικονομική ένταξη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα αυτά, με το να μπορούν να τα χρησιμοποιούν αντί να τα αγοράζουν. Έτσι, από εκεί που απαιτούνταν περίπου 1500€ μπροστά για την αγορά του πιο πρόσφατου iPhone ή Samsung Galaxy smartphone, πλέον οι καταναλωτές μπορούν να το χρησιμοποιούν με ένα πολύ μικρό ποσό μπροστά, το οποίο δεν ξεπερνάει το 1/3 του υπέρογκου ποσού αγοράς.

Παράλληλα, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του leasing τεχνολογίας είναι ότι πρόκειται για μία υπηρεσία που δεν αποτελεί χρέος. Με άλλα λόγια, οι καταναλωτές δεν παίρνουν κάποιο δάνειο για να αποκτήσουν τη συσκευή, αλλά τη χρησιμοποιούν με ένα μικρό ποσό τον μήνα, χωρίς όμως να χρωστούν πουθενά! Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να πληρώνει τη μίσθωση της συσκευής του, απλά την επιστρέφει, χωρίς να χρειάζεται να ξεπληρώσει κάποιο υπόλοιπο.

Με άλλα λόγια, η τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή οικονομικά αλλά και από περισσότερους ανθρώπους, που μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για χορήγηση δανείου.

Η σημασία της τεχνολογίας

Η τεχνολογία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και η finloup προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα premium τεχνολογικά προϊόντα. Το leasing της finloup βοηθάει ιδιώτες και επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικές συσκευές χωρίς να δανείζονται και να επωμίζονται χρέος.

Όλοι χρειάζονται πλέον ένα σημαντικό budget για να έχουν βασική πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο. Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται συνεχώς, υπάρχουν πολλοί καταναλωτές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την απαίτηση. Το leasing τεχνολογίας διασφαλίζει ότι η πρόσβαση στην τεχνολογία είναι δίκαιη.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι η χρήση αγαθών κερδίζει περαιτέρω δυναμική έναντι στην ιδιοκτησία τους, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε πιο ευέλικτες και βιώσιμες λύσεις εν μέσω του αυξανόμενου κόστους ζωής. Και η τεχνολογία δεν αποτελεί εξαίρεση. Πλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιο σύγχρονο smartphone, χωρίς να δανειστείς από κανέναν!

Reading next

κυκλική οικονομία
ipad leasing